Как да опаковате колекциите си за преместване

Всеки не обича да се премества. Ние сме между старата зона на комфорт и новата. Къщата се подготвя за изнасяне и токът е включен само за още няколко часа. Гладни сме, но цялата храна е опакована. Напрегнати сме, защото искаме преместването да мине безпроблемно. Дори кучето е отегчено.

Едно от нещата в деня на преместване на мебели ви притеснява. Как да опаковате колекциите си? Не искате те да да пътуват с камиона, но колата ще бъде пълна с неща, които хамалската компания е натъпкала. Дори ако трябва да направите две пътувания, вашите колекции си заслужават грижите, които полагате. Ето няколко съвета как да опаковате колекциите си, така че да направят преместването без вреда.

Преди да опаковате

Независимо дали  вашите колекции се състоят от марки, редки първи издания, картини, скулптури, модели на влакове, самолети и автомобили, редки монети, златни монети или порцеланови кукли, първо трябва да вземете предвид климата. Ще оцелеят ли вашите колекции на жегата в транспортния бус? Вашият дом е с контролирана температура. Камионът няма да бъде.

Следващото нещо, което трябва да направите, е да инвентаризирате вашите колекции. Вече сте направили това, ако предмети като скъпоценни камъни, картини, монети и марки са застраховани. Ако не, тогава разберете какво ще ви трябва, за да ги опаковате.

Прегледайте колекцията си и почистете парчетата. Ако има предмети, които вече не ви интересуват, продайте ги или ги дарете. Направете снимки на цялата колекция от всеки възможен ъгъл. Това ще ви сигнализира за щети след преместването, откраднати части или нещо, за което ще предявите застрахователни искове.

Запазете разписки, документи като произход и документи за автентичност. Запазете ги в колекциите. Архивирайте всичко. Ако са хартиени копия или електронни таблици на компютъра, направете резервно копие.

Ако вашите колекции са добре документирани, застраховани и архивирани, значи е време да ги опаковате.

Опаковане на вашите колекции

"Източник- movinonmovers.com"
Искате да занесете колекциите си в новата къща. Ще ви трябват стикери Чупливо, Стъкло, Тази страна нагоре и Работете внимателно. Всяка компания за хамалски услуги или складова компания ще ги има. Ще ви трябват маркери, кутии, фолио с балончета и опаковане. Можете също така да използвате спално бельо, одеяла, пухкави зимни палта и кърпи, за да добавите подплата към кутиите с колекционерски предмети.

 Ако вашата колекция се състои от редки първи издания, марки, порцеланови кукли или други деликатни предмети, тогава опаковането става по-внимателно. Ще трябва да ги предпазите от топлина и влага.

Повечето  колекции от марки , например, се намират в книги или рамки. Редките първи издания  изискват повече внимание при пренасяне на багаж. Застелете кутията с кърпи или фолио. Увийте всяка книга в домакинско бельо.

 Поставете парче от твърд картон между всяка книга, за да предотвратите местенето. Поставете повече подплата върху книгите, преди да запечатате кутията. Използвайте стикери „Чупливо“, „Тази страна нагоре“ и „Бравете внимателно“ върху кутиите. Отбележете кои книги са в коя кутия от главния ви списък.

Керамиката, стъклените фигурки и порцелановите кукли или други порцеланови колекционерски предмети просто изискват фолио с мехурчета, облицоване на кутията с опаковъчни фъстъци или домакинско бельо, преди да опаковате кутията. Напишете кои парчета са в коя кутия от главния ви списък. Етикетирайте кутията със стикери за чупливо, стъкло, тази страна нагоре и дръжте внимателно.