Как да опаковате книги, когато премествате домашния си офис, заедно с оборудването

Има голям шанс домашният ви офис да съдържа голям брой книгии оборудване, които бихте искали да преместите в новия бъдещ такъв. Но преди да можете да транспортирате тези книги, ще трябва да ги опаковате безопасно за пътя напред.

Следвайте тези стъпки, за да опаковате книгите в домашния си офис и оборудването бързо и безопасно:

Стъпка 1. Оптимизирайте броя на вашите книги

Прегледайте колекцията си от книги, за да видите дали има такива, които изобщо не трябва да опаковате и местите. Някои книги остаряват с времето, така че винаги е добра идея да прегледате това, което имате, и да изхвърлите тези, които никога повече няма да ви трябват.

Направете това с всички книги в дома си и цялото домашно оборудване, не само с тези в офиса. Бъдете практични – не искате да плащате пари за транспортиране на вещи, които вече не ви интересуват.

Стъпка 2. Подгответе кашони за опаковане на книги

Едно нещо, което трябва да запомните, когато опаковате книги, е, че те могат да станат прекалено тежки твърде бързо. Не се заблуждавайте от безтегловността на една страница. Вместо това подгответе малки до средни кашони.

За да направите нещата по-безопасни, залепете дъното, което планирате да използвате за опаковане на книги, за да предотвратите случайно скъсване на чантата или кашона поради преувеличаване с теглото.

Накрая поставете няколко листа опаковъчна хартия от вътрешната страна на дъното като допълнителна защита за вашите книги.

Стъпка 3. Подредете книгите в кашоните

Започнете да прехвърляте книгите от домашния си офис в куфари, които току-що сте подготвили. В зависимост от размерите и дебелината на книгите, можете да изберете да ги опаковате по 3 различни начина:

Подредете книгите  подредете плътно по стените на кутията или куфара;

Подредете книгите си изправени, така че отворените им части да са обърнати към страните на кашона;

Разположете книгите така, че отворените им части да са обърнати към вас. НИКОГА не опаковайте книгите си с гръбнака към вас – ако го направите, рискувате подвързията им да се повреди по време на транспортиране.

Ако случайно притежавате много ценни книги, не забравяйте първо да опаковате всяко копие в бяла опаковъчна хартия.

 

Стъпка 4. Спазвайте прости мерки за безопасност

Не забравяйте, че книгите са по-тежки, отколкото изглеждат, така че трябва да се опитате да запазите всяка книга, за да поддържате безопасност в деня на преместването. Както бе споменато по-горе, трябва също така да залепите дъното на всеки кашон като допълнителна мярка за безопасност.

Ето един съвет за опаковане в домашния офис, който може да бъде изключително полезен за вас: ако имате куфар на колелца в дома си, помислете дали да го напълните с най-тежките книги, които притежавате.

Стъпка 5. Етикетирайте кашоните с книги, и оборудването

Не забравяйте да етикетирате кутиите си за по-лесно разпознаване след преместването. Използвайте флумастер и напишете КНИГИ , след това ДОМАШЕН ОФИС – по този начин всички тези кутии, пълни с книги, ще се знае за къде са, сякаш по магия, ще се случи местенето на оборудването ви.