Почивка на планина в България - защо да изберем българското?

Сред неспирната медийна и площадна шумотевица за или против презастрояването на Пирин и строежа на още лифтове и ски съоръжения е хубаво да погледнем темата по-дълбоко. Кои са хората, обичащи планината и защо обичат да почиват на планина точно в България? А кои са хората, закичили се със знамена и табелки "Аз искам да карам ски в България"?

Но последните ще отговаря - Ами карайте, никой не ви е спрял.

Зимните курорти на България позволяват на своите гости да се потопят в една истинска зимна приказка, изпълнена с чист въздух, спиращи дъха пейзажи, добри ски писти, изпълнени с автентична атмосфера заведения, кипящ нощен живот и още много други занимания и забавления. Ски пистите не са като в Алпите и никога няма да бъдат. Заради това всякакви сравнения на Пирин с Алпите отпадат.

За кой е планината?

Българските планини са подходящи както за любителите на екстремните зимни спортове, така и за хора, които търсят вдъхновяващо място за релакс, почивка и съзерцание сред природата. А тези хора искат истинска жива и неопетнена природа. Те бягат от шумотевицата, опашките, шумните заведения и чалга купоните. На тях им е достатъчна гледката, въздухът и снегът, натежал по клоните на вековните мури.

Как почива българинът?

Скъпите хотели в българските зимни курорти предлагат обслужване от висок клас и правят всичко възможно да задоволят изискванията и желанията на всеки свой гост. От вкусна храна до спортна екипировка и луксозни спа центрове – в тях ще намерите всичко, от което чувствате, че се нуждаете в момента. Всичко това е идеално за чужденците и българите с по-дебел джоб. Какво по-хубаво от това да се потопите в разнообразие от релаксиращи спа процедури след като сте прекарали цял следобед на ски пистата, разположена в непосредствена близост до хотела?

За почиващите на планина има и достатъчно семейни хотели, хижи и къщи за гости. Там може да се насладите на прясно сготвена храна, домашен уют, топлина от камината, тишина и разбира се по-ниски цени. Този вид почивка в планината е идеален за семейства с деца и по-възрастни планинари.

Използвайте студените месеци да си подарите едно щуро, вълнуващо и запомнящо се преживяване сред българските планини. Това ще е полезно и разтоварващо както за тялото и духа ви, така и за цялостното ви светоусещане.

Популярни курорти

Ако търсите къде е сърцето на купона през зимата, то ще го намерите в големите и популярни български зимни курорти. Това са Банско, Боровец, Пампорово, Чепеларе и Добринище. Разпуснете с приятели, завладейте ски пистите и се повеселете от душа в традиционните български ресторанти с музика на живо и танци до зори.

Ако пък ви се иска да избегнете шумните компании и натоварените зимни хотели, то можете да се насочите към някои по-малко известни зимни курорти в България като Цигов чарк, Узана, Рибарица, Беклемето. В тях ще можете да отдъхнете от натовареното ежедневие, да се насладите на спокойствието на заобикалящата ви природа и да се заредите с нови сили, вдъхновение и енергия. Макар и по-малки като размери, тези зимни курорти също предлагат чудесни условия за каране на ски и разполагат с уютни хижи и хотели, които предоставят удобни и приятни условия за настаняване и престой.

Как и кога да резервираме?

Преди да резервирате своя хотел, не забравяйте да разгледате актуалните оферти за почивка на планина и пакетни цени, които много от хотелите по зимните курорти предлагат с цел да улеснят своите гости и да им предоставят оптимални условия на настанявате. Така, например, можете да се възползвате от по-ниски цени, да резервирате стая с хубав планински изглед, да включите пълен пансион, закуски или вечери към престоя си или да си подарите полезни часове на релаксация в луксозен и добре оборудван спа център към хотела. Извлечете максимума от своята зимна планинска ваканция и не забравяйте да я споделите със своите близки и приятели.