Как ще коментирате това?

 Българските ученици – най-зле в Европа
DeltaNews - 09 Юли 14:57
15-годишните ученици в България са най-зле по математика в сравнение с връстниците си от целия Европейски съюз. Това сочи изследване на Института по пазарна икономика.
Нашите осмокласници са много зле и в четенето. Те се нареждат на предпоследно място. По природни науки пък българчетата отново са в дъното на класацията, заедно с румънчетата.В световен мащаб познанията на българските 15-годишни ученици по математика са по-слаби дори от тези на децата в Тайланд и Азербайджан. По четене пък освен Тайланд ни подминават и Мексико и Уругвай. С показаните резултати България бележи четвърти най-голям спад в света.
Реформи
Ще продължим реформите в образованието и ще ги усъвършенстваме, зарекоха се бъдещите управляващи от ГЕРБ. Предучилищната подготовка трябва да започне още на 5-годишна възраст и обучението трябва да е целодневно, заяви заместник-кметът на София Йорданка Фандъкова, чието име е спрягано за министър на образованието. ГЕРБ вече имат готовност да предложат рамка на нов Закон за училищното образование, в който всичко да бъде насочено към ученика.Йорданка Фандъкова не пожела да коментира предвидената от настоящия министър на образованието и науката Даниел Вълчев забрана за носене на религиозни символи, но заяви, че е съгласна, че безспорно учениците трябва да имат приличен външен вид.
  Очаквам вашите коментари! Смятате ли, че направените в статията изводи са верни?