Добро начало...

    По 120 лв. към заплатата за топучителите

По 120 лв. към заплатата си ще получават учителите методисти у нас, пише Монитор.

Това предвижда програмата за кариерно развитие на преподавателите в системата на средното образование, която скоро трябва да бъде внесена за разглеждане в Министерския съвет.

По нея са предвидени 12 млн. лв., които впоследствие бяха замразени от Министерството на финансите заради кризата, заедно със средствата по всички останали национални програми на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН).

"Надявам се програмата за кариерно развитие да стартира от 1 октомври. Още през септември ще изплатим и парите за диференцираното заплащане на учителите", обеща министър Йорданка Фандъкова в първите дни след като пое поста.

Според проекта на ведомството старшите учители ще бъдат около 40 хиляди души и трябва да получават до 60 лв. към месечната си заплата. 30 лв. от тях ще се дават от държавата, а другите 30 лв. ще се превеждат от училището.

Главните учители вероятно ще са около 4000 души в страната и ще прибавят по 100 лв. към заплатите си. Най-високо в йерархията са учителите методисти, които ще са около 800 в страната. (dir.bg)

       Е, дано тръгнем към по-добро... Дано, дано...