След Перник..... Симитли!

   В Симитли - побой над учител! Докога?
  Трябва да се въведе допълнително заплащане на учителите "опасни", както има "вредни" в някои сфери! И  МОН вместо да се чуди какви постановления и закони да измисля, да защити подчинените си! Вижте:

 
Осмокласничката Ст. Мечкарова: К‘ъв си ти, бе, аре глей си работата Учителят Д. Костов: Попречи да проведа часа, изведох я от салона, след минути ме нападнаха

Станислава Мечкарова
     Побоят, който родителите на ученичката от осми клас на СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” Станислава Мечкарова нанесоха на преподавателя по физическо възпитание Димитър Костов, вчера бе най-коментираната тема в Симитли. Инцидентът, както писа вчера “Струма”, стана миналата вечер в края на учебния ден в часа по физкултура. След няколко забележки да спре да се лигави и да пречи на часа учителят Костов извел ученичката за ръката извън салона. Минути по-късно, издебвайки липсата на учители по коридора, група роднини на Станислава начело с баща й Петър и брат й Александър проникнали в гимназията и без обяснения започнали да бият, ритат и обиждат учителя.
     Инцидентът е без прецедент в училището, каза вчера директорката Цветанка Симеонова, която открихме в кабинета й. Тя разказа: Не съм била там, но виждам всичко, което се е случило, на камерите, станало е за няколко минути. Станислава е ученичка, която създава проблеми отдавна, има много отсъствия и слаби оценки. Преди време в почти идентична ситуация изпадна и помощник-директорът Борислав Давков. При всички случаи сега ще наемем въоръжена охрана. Много съм благодарна на полицията, която е пристигнала за около 3 минути. Помощник-директорите Йорданка Памуклийска и Борислав Давков са категорични, че поведението на роднините на Станислава е недопустимо и е задължително срещу тях да се вземат най-строги мерки.
     В салона в час по физкултура открихме нападнатия преподавател Димитър Костов. Ето разказа му: Ученичката не участваше в часа, седеше отстрани и се лигавеше. Няколко пъти й направих забележка да напусне, защото пречи да се проведе часът, разсейваше останалите ученици. На моите забележки реагираше с ехидни подмятания и подигравки. След като не напусна, аз я хванах за ръката и я изведох навън, това е след броени минути, дори не съм усетил как се е отворила вратата на салона, видях зад гърба си група хора, които започнаха да ме удрят. Първият удар бе в главата ми, започнах да се пазя, събориха ме на земята, просто не искам да си спомням. Малко да изляза от състоянието си, и ще заведа дело срещу тези хора, заключи преподавателят.
     Според децата съученичката им се държала крайно невъзпитано и арогантно. Казвала на учителя: “К`ъв си ти бе, ти не можеш да ми кажеш нищо, я не ме дръж за ръката, бе”.
     Отговорникът на класа на Станислава - Николинка Георгиева, разказа: Господинът не бе виновен, тя наистина му пречеше и я помоли учтиво да напусне часа, но тя продължи. Казват, че я хванал за косата, че щял да й затисне главата, но аз такова нещо не видях. Тези неща ги разправя Станислава. Не оправдавам нейното поведение и смятам, че тя е виновна. А родителите й, вместо да потърсят учителя и директора, за да видят какво се е случило, налетяха на бой, заключи 16-годишната Николинка. За инцидента бе информиран кметът на община Симитли Апостол Апостолов. Вчера той бе много ядосан от случилото се и заяви: Страшно съм разочарован и обиден на директорката Симеонова. Как е възможно на територията на града да се случват подобни неща в такова елитно училище и аз да научавам от “Струма”?! Ще си поговоря с нея. А за случилото се определено казвам, че второ подобно нашествие няма да допусна. Смятам да извикам в кабинета си фамилията Мечкарови и сериозно да си поговоря с тях. Възмутен съм от дъното на душата си.
     Срещу побойниците Петър и Александър Мечкарови бе образувано дело по Указа за борба с хулиганството, то обаче бе отложено вчера, тъй като те не бяха наели защитник.
     
СИЯНА АНИНА, КРИСТИНА СРЪНДАЧКА

                   Нещо да кажете?   Или отново БЕЗ КОМЕНТАР........