ЧЕСТИТО И НАЗДРАВЕ!

Днес е добър ден за много целувки и вино
14 февруари 2008 / News.dir.bg                     
С урок по целуване ще отбележат Деня на влюбените учениците от Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" във Велико Търново.
Младежи от новата училищна театрална формация "Библиотеката" ще се представят за първи път пред своите съученици с драматизирани откъси от романтични четива, предпочитани от юношите и девойките, предаде БТА, като се позова на училищния библиотекар Бисера Дживодерова.
Милиони влюбени по света днес честват деня на своя покровител Св. Валентин. У нас обаче се празнува на втори дубъл и Трифон Зарезан - ден на лозята и на виното по стар стил.
По софийските улици от няколко дни могат да се видят продавачи на големи балони във формата на червени сърца, влюбени двойки, усмихнати жени и девойки с букети, или забързани мъже с цветя или подарък за половинката си. Емблема на празника са валентинките, червените рози и шоколада, а предприемчиви сладкари са направили в тези дни и тулумбички под формата на сърце.
Всеки народ отбелязва Свети Валентин по различен начин. Британците в Деня на влюбените изпращат любовни послания не само на любимите си хора, на приятели и познати, но и на своите домашни любимци. Япoнците са още по-оригинални - те са превърнали 14 февpуари в cвoеoбpазен "8 маpт само, че за мъжете".
На този ден у нас мнозина празнуват "Трифон Зарезан", празникът на лозари и винари, ако са пропуснали да го направят преди 13 дни. Е, няма лошо и два пъти да почете този празник. Така че поводи за празници днес има за всички, от вас остава да празнувате! 
                                                      МНОГО ОБИЧ, МНОГО ЩАСТИЕ И СПОДЕЛЕНИ МИГОВЕ НА ВЛЮБЕНИТЕ, А НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ  НАЗДРАВЕ! 
    ОБИЧАЙТЕ СЕ И ПРАЗНУВАЙТЕ!