Лазаровден е...

 Честит имен ден на всички именници!
 Всеки знае, какво е Лазаровден и защо се празнува!
  Вниманието ми спря едно много топло заглавие :    "   Да лазаруваме с радостта на децата    " Това беше за мен един нов прочит за значението на този празник! В тези дни на детско насилие и, като че ли, безпомощност и на родители, и на възрастни, и на управляващи да се справят с тази лавина на насилие сред подрастващите, прочетох нещо достойно за внимание и може би за  дълбоко замисляне!  http://www.monitor.bg/main/article?sid=&aid=154494&cid=60&eid=1347.
    На този ден Господ даде знак, че смъртта може да бъде победена!
А може би дава и знак, че на децата им трябва духовност, добрина и най-вече полжителен личен пример на всички нива! За да бъде тяхната безпрецедентна агресия потушена(не искам да кажа победена, защото тук няма победители и победени, а еднакво засегнати)!
Та те са само едно копие на нас възрастните и, ако ние не сме достатъчно на ниво, не сме пример за подражание, какво искаме от тях и защо ги корим?
  Бъдете добри,бъдете духовно достойни за децата си,  и ,може би, и те няма да са  толкова агресивни, ще станат  добри, копирайки модела на света на възрастните - нашият модел, по който живем!  
"И може би ще ги избавим от агресията, която е всъщност депресия от един обезмислен живот."