Най-хубавият сезон

А пък аз днес дори и в студа бях на разходка на Витоша и си мислех, че всъщност обичам всички сезони. И не е ли истина, че всеки от тях ни омайва със своите прелести. Пролетта наистина е най-прекрасна и сияйна. Тогава всичко се ражда за нов живот, растенията разтварят крехки, млади листа, зеленината упоява и ни изпълва със спокойствие, а песента на долетелите и събудили се от зимен сън птички звучи като любовна серенада...Лятото...то пък е знойно, но е толкова приятно и отпускащо, зовящо за любов, приключения и пътешествия...Ах, морето! Каква по-голяма наслада за тялото и за душата!
А тази чаровница - есента, изсипваща цялото изобилие на земята, като един гениален художник превръща всичко в злато и в необикновени багри и ни напомня, че има много прекрасни неща на този свят! 
Зимата пък идва като че ли, за да ни свали на земята и да ни покаже, че животът е низ от успехи и неуспехи, от радостни и тъжни мигове, от черно и бяло...След пролетта и лятото идват есента и зимата, след младостта идва старостта...Но нали точно в това е философията, да съумеем да изживеем всеки миг красиво и достойно, да приемаме трудностите като уроци и начин за израстване, да каляваме волята си без да хленчим...А всъщност и през зимата има красиви мигове. Какво по-романтично изживяване и наслада за очите от разходка под сипещия се на парцали сняг, от играта на искрящите снежни кристали под галещите лъчи на слънцето, от невероятните и причудливи форми на ледените висулки и фигурки...А веселата глъчка на пързалката и завладяващата страст на скиорите по пистите...Неповторимо изживяване!!..А щастливите вечери край камината с приятели...И... най-прекрасният празник - Коледа с неповторимата си атмосфера, подаръци, декорации...
Сезони, сезони, сезони, редуващи се празници и делници! Всички сте красиви, но най-важното е да сме отворени за красотата ви!