Пет диска със свободен софтуер за българското образование

Лого на Излезе новата версия (2.1) на "Учи Свободен" - диск със свободен софтуер за българското образование. Програмите са за Microsoft Windows. Това е поддържаща версия, с обновени версии на включените програми, и повече възможности за автоматични настройки на програмите при инсталирането им. Повече информация:

Има CD версия с интегрирана Clonezilla и DVD диск съдържащ последните версии на "Учи свободен" и "Учи Свободен с Убунту" - два отделни проекта, но с обща цел - да са от полза на българското образование.

Доклад за ползата от свободния софтуер за образованието беше изнесен на Шестата национална конференция по начална педагогика (ноември 2008 г. в София), а през юни 2009 г. дискът беше представен на Десетата среща за свободен софтуер (10th Libre Software Meeting LSM 2009) състояла се в Нант, Франция.

Използвам новината да обърна внимание че сравнително скоро излезе:

"Учи Свободен с Убунту" е DVD диск със свободна операционна система, базирана на Убунту Линукс, множество образователни програми на български език, с ръководства за ползването им.

И "Учи свободен" и "Учи Свободен с Убунту" можете да изтеглите и ползвате безплатно и споделяте напълно легално. Разбира се, можете и да си поръчате оригинален диск, като по този начин подкрепите развитието на проектите.