Безплатни интерактивни електронни симулации + покана за превод

PasteHtmlModule Бих искал да ви представя PhET - набор от безплатни интерактивни онлайн симулации по физика, химия, биология, математика и други. Можете да видите подбрани симулации или всички - по азбучен ред или чрез картинките си. За да стартирате повечето от тях (което може да стане и директно от браузъра), на компютъра ви трябва да има инсталирани Java и Flash.

Сайтът предлага превод на симулациите на множество езици, сред които за съжаление не присъства българският. Та затова молбата ми е:

Ако има колеги, знаещи английски, които проявяват интерес към симулациите и разполагат със свободно време, нека преведат някоя от тях чрез предоставения инструмент за превод и да публикуват превода на сайта.

Мисля че ползата от това е очевидна - ако 10 души преведат по една симулация, всеки от 10-те (а и много други хора) ще ползват преведени и десетте. Който има нужда от още убеждаване, да погледне тук.

А дотогава, за тези колеги които не са "на ти" с английския - въпреки това могат да разгледат сайта на бъларски чрез чудесната (макар и далеч от съвършенството) услуга на Гугъл Преводач.

Пожелавам ви приятно разглеждане и още по-интересни часове за учениците ви след това!