Романтика

    Какво олицетворява романтиката?
    Мненията наистина са различни и интересни. Обаче показателно е, че еротиката идва изглежда по-късно от романтиката. Един единствен участник в анкетата е асоциирал сметаната с романтиката.
     За сметка на това 16 души подкрепят бавната музика и приглушената светлина като най-добри варианти за създаване на романтика. Аз лично като поддръжник на бавната музика смятам, че всичко може да предразполага в зависимост от този, който ни прави компания в "романтизирането".
    Уинърите в анкетата поддържат два отговора, а именно, че свещите и природата са на-добрите романтизатори. Това са цели 22-ма участници!
    Това изгреви, залези, птички, цветя, градинки, плажове... мдам Smile. Обикновено, когато някой разправя за романтично преживяване (момиче в повечето случаи), започва с едно страхотно описание на природата: " Валеше невероятен дъжд, тряскаха гръмотевици, а ние се бяхме сгушили под навеса...", "Морето шумно разбиваше вълните си в скалите, а слънцето, изгрявайки, го караше да изглежда огнено...", " Излязохме в градината, а оттам се показа невероятна гледка - зелени хълмове, река, поляни, цветя - отвсякъде се чуват птички и ветрецът вее нежно..." и така мога да продължавам ... а съм сигурна, че и повечето същества от нежния пол също! Wink Тези описания дори ме навеждат на реални спомени...
    Ами силният пол...? Дали наистина не ги интересува роматиката, както се носят такива "поверия"? Надали на един мъж не му е приятно да гледа залез или пък да има запалени свещи в стаята, но общоприетото мнение е, че го прави, за да направи удоволствие на момичето. То, че прави, прави, ама  дефакто му е приятно и на него...
    Имам чувството, че направо ги е срам, ако някой започне да говори за романтика пред друг мъж (нямам предвид за тв канала, макар, че и той би имал същия отрицателен ефект).
    Ами каква е тази логика у нас, че когато някой се грижи прекалено много за външния си вид, умее добре да танцува, пластичен е и е изключително нежен, значи задължително е гей?! Не знам за вас, ама на мен ми се е случвало да си правя такива асоциации...
     Добре, че сега ги измислиха тия метросексуалните, та да може да се промени  тенденцията.
    Та така де какво ще кажете за романтиката, погледната през мъжко око? Прикрита ли е или пък наистина не й се обръща внимание или пък това са пълни глупости и мъжете винаги показват колко положително са настроени към романтиката?!
    Ама и мъжки и женски мнения по въпроса искам! Wink