14-ти февруари

Ден на влюбените или Трифон Зарезан?

Какво ще празнувате?

Този въпрос е много спорен и дискутиран. От едната страна е празникът на влюбените, в който млади и стари се събират да отпразнуват това, че се обичат. Ден, в който купуваш подарък на човека, когото обичаш, подаряват се цветя, ходи се по скъпи ресторанти и дискотеки, ако си запазиш места предварително и т.н.

От друга страна се появява въпросът - защо аджеба един единствен път в годината ще празнуваш това, че си влюбен? Също като празникът на жената ила на майката, кой както го възприема - само в този ден ли трябва да почиташ майка си? Или пък имаш ли нужда от повод, за да празнуваш любовта си?

Ето тук е дилемата - дали празнуваме празника просто като поредния повод - т.е. винаги имаме поводи да поднесем цветя на любимата или пък да направим някоя изненада; или пък му отреждаме някакво специално място, което пък от своя страна значи, че ни трябва повод, за да уважим близките си хора...

Аз съм на мнение, че поводи има непрекъснато и че когато има такъв, то той не бива да се подминава Wink, но вие какво ще кажете по въпроса?