Птици на Хичкок в действие

    Разхождам си кучето аз преди десетина минути и гледам едно красиво бивше динозавърче - демек птица, по-конкретно - гарван - от онези черните (всъщност други цветове има ли?). Та виждам го аз върху една кола - ама огромен!!! Стигаше до коляното ми. Как разбрах, че ми стига до коляното ли? Еми като се приближихме и аз все така възхищавайки му се, го гледах, той взе, че слезе от колата и почна да тича към моето куче. Дам, все едно, че говоря за истински човек, ама наистина - той не излетя от покрива на колата, а просто тупна леко на земята и почна наистина по един много смешен начин да тича с леко разтворени и вдигнати криле към Бъки!!!
    За тези, които не са имали среща досега с моя домашен любимец - говорим за 11-годишен, 4 и половина килограмов бял болонезер, който в момента поради новата си прическа дава вид по-скоро на котка, отколкото на куче...
     Ето това е и той:
Моят вълкодав

   ( Това му е старата прическа...   Тук е сравнително "обемист")
    Та засили се значи този представител на семейство или род птици - не съм наясно... с отворен клюн - а бе всичко по реда си в стил Алфред Хичкок!  И майчице ама наистина беше огромен! Малко преди това го гледах с възхищение, а сега се сещам направо с ужас! Най-интересното беше, че съвсем целеустремено си се беше запътил към Бъки и издебваше всеки момент, в който мръднехме напред да ме заобиколи и да тръгне към него. Тук се включвам аз, тропайки с крак и издавайки разни съскащи и шъшкащи звуци.
    Диното не даде назад, ама поне не продължи и се измъкнахме живи и здрави. Моят пухкав старец,който хич и не беше и забелязал, че го грози някаква опасност, продължи да си подпикава спокойно дръвчетата и входовете и разходката продължи по нормалната програма. За сметка на това аз направо си се стреснах...
    Баща ми разправя, че напоследък все по-големи и по-големи гарвани вижда.
    Вече ще ги избягвам тия гадове всеядни! Да се опита да се нахвърли върху вълкодавчето ми! Ще му покажа аз кой става за ядене и кой не!