Политика на телевизията

Говорили сме много, че телевизия няма много смисъл да се гледа, но все пак аз още има моменти, в които я гледам. Както например тази вечер. И напоследък забелязвам нещо, което особено много ме ядосва. Със сигурност мога да го кажа за Нова телевизия, но не мога да се сетя другите филми, които съм гледала по коя телевизия са били излъчвани.

Става въпрос за това,че филмите се съкращават умишлено, за да си структурират по-добре програмата. Режат различни сцени от филма, за да намъкнат вътре около 4 броя прекъсвания за реклами от по 4 минути всяка - това за 4-те минути винаги са точни - мога да го кажа със сигурност - засичала съм, пък и знам, че и те ги засичат. Та значи те могат да орежат филмите, но не могат да си орежат малко рекламите!

Много съм възмУтена и огОрчена от тези изпълнения. Пример мога да ви дам с таз вечершния филм по Нова телевизия - "Мъжът с желязната маска" и преди известно време "Зад борда". Мога да кажа със сигурност,че липсват сцени, защото много ги обичам тези филми и ги знам на изуст, защото ги имам вкъщи.

Вярно е, че капитализмът движи света и т.н., но много, ама много се дразня от такива изяви на пълно безхаберие за удовлетворението на клиента, респективно зрителя... Един от най-великите рекламисти в историята на маркетинга - Дейвид О`Гилви нарича прекъсването на телевизионно предаване за реклами " грозно изстъпление срещу човешкото достойнство"...

Нямам какво повече да кажа...