На учителя с любов

 

На учителя с любов



            За първи път в историята на българското образование учителите организират стачка с такъв мащаб. Училищата са празни, но за сметка на това цяла България днес се е превърнала в огромна класна стая и учителите изнасят не само пред своите малки ученици, но и пред целия народ най-важния, най-ценния урок, който трябва да бъде преподаван – урокът по солидарност.

            Със своята сплотеност и твърдост учителите показаха по възхитителен начин, че всички ние, когато сме изолирани, когато сме поотделно, сме безсилни да се противопоставим на олигархията, която разграби националното богатство и която се разпорежда с нашия живот; но когато се обединим в защита на НАШИТЕ ОБЩИ жизнени интереси, ние се превръщаме в сила, способна да извоюва достойни условия за човешко съществуване.

            Пътят на солидарността и братството е истинският път към свободния и достоен човешки живот. Без да проумее и усвои за себе си този урок днес никой не може да бъде действително пълноценен гражданин на съвременния свят.

                        Скъпи български учители! Приемете нашата най-искрена признателност и благодарност за прекрасния урок, който поднесохте на всички нас!



ДВИЖЕНИЕ ЗА СЪПРОТИВА "23 СЕПТЕМВРИ"
www.septemvri23.com  septemvri23@abv.bg