Тайната на пирамидите


Oколо1799г.преди новата ера владетелят на Франция Наполеон Бонапарт тръгва към Хеопсовата пирамида в Египет. Когато стигнали и влезнали в нея, неусетно тръгвали все по-навътре и по-навътре, докато най-накрая не стигнали сърцевината на пирамидата и застанали в центъра на царската стая.
Водачът започнал  да обяснява нейната история, но владетелят махнал с ръка и наредил да го оставят сам. Макар и да се противили, подчинените изпълнили заповедта. Наполеон останал сам сред топлия застоял въздух. След дълго време той излязъл от стаята пребледнял и треперещ. Настоял веднага да си тръгне за Франция и да не му споменават за случилото се никога, но именно той разказвал за посещението си през следващите години на бурния си живот. Той загатнал,но само загатнал, че докато бил в пирамидата, му се случили невероятни неща. Дори видял своето собствено бъдеще.

А когато когато лежал на смъртния си одър на остров Света Елена, за малко не разказал на свой приятел тайната, която пазел - тайната на пирамидите. Скоро след това умрял и властта и Тайната на Хеопсовата пирамида отишли с него.