Да помогнем на Ромина!

МИЛИ ПРИЯТЕЛИ,

Обръщам се към Вас с молба за помощ!

В ход е дарителската кампания, организирана в полза на Ромина Йорданова Хараланова, която се нуждае от неотложна операция в ортопедична клиника в Ашау, Германия.

За съжаление, до настоящият момент, общо постъпилите средства в двете дарителски сметки открити на името на Ромина Йорданова Хараланова в Прокредит банк са в размер само на 5 020 лв.

Ромина е на 19 г. и е ученичка в 10 клас в гр. София. Тя е с диагноза Детска церебрална парализа, която и е поставена още на девет месечна възраст. Засегнати са двата крака и се нуждае от неотложна операция на двете ходила и пръсти на краката. До момента Ромина е преминала през две операции в България и общо 15 години рехабилитация. Независимо от това лечение през всички тези години подобрение на състоянието й няма, напротив тя започна постепенно да изкривява ходилата и пръстите си в резултат на неправилна походка и на не поставянето на специални шини (ортези). В момента тя ходи с помощта на два триопорни бастуна, но в следствие на изкривяването на ходилата вече е започнал процес на деформация и на основните кости, което ще доведе до приковаването й завинаги в инвалидна количка.

Единственият шанс за Ромина е лечението й да бъде проведено в чужбина. Насрочената дата за извършване на операцията на единия крак е 13.11.2010 г., а операцията на другия крак, поради естеството и сложността ще бъде извършена след една година.

Получената оферта за лечение е на стойност 10 387, 06 евро (само за единия крак), която трябва да бъде платена в брой или с банков превод преди постъпването в клиниката. Отделно двете ортези, които задължително трябва да бъдат поставени след операцията, са на обща стойност 4 902, 41 евро.

 Открити са дарителски сметки на името на Ромина Йорданова Хараланова в Прокредит банк:

BGN - BG45PRCB92301033390539;

EUR - BG77PRCB92301433390512

Всеки може да помогне и като изпрати дарителски sms с текст DMS ROMINA на Единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Тel). Цената на един sms е 1,20 лева с ДДС.

В помощ на Ромина създадохме и група във facebook:
http://www.facebook.com/group.php?gid=145803152113325

Искренно се надяваме се, че с Ваша помощ ще върнем усмивката на Ромина и ще сбъднем единствено и желание да танцува на абитурентския си бал през 2012 г.!

 Нека покажем, че в България има хора с добри сърца!