"Лице/назаем" (Face/Off) - 1997

Режисьор: Джон Ву
Участват: Никълъс Кейдж, Джон Траволта, Джоан Алън и др.

http://61.139.55.94/dvd/pic1/Face.Off.jpg

Страхотен екшън-трилър! Определено един от най-добрите филми, които съм гледала някога.

Синът на полицая Шон Арчър (Джон Траволта) е убит по погрешка вместо самия Шон. За да отмъсти за убийството му, той се подлага на лицева хирургия, чрез която му присаждат лицето на изпадналия в кома терорист Кастор Трой (Никълъс Кейдж). Дотук добре. Шон напляскал лошите, гръмнал два-три мозъка и те заживели щастливо. Да, ама не.

Съвсем неочаквано Кастор излиза от комата и принуждава лекаря, направил операцията, да му присади лицето на Шон. Така заема неговото място - в службата и в личния живот. Започва се бясна гонка, сцените в затвора, където Кастор праща Шон, са невероятно зрелищни, разбира се, Шон успява да избяга, но е принуден да се крие заради лицето, което носи.

Екшън, екшън, екшън...

Шон се промъква вкъщи и успява да убеди жена си, че той е истинският й съпруг. Кастор обаче го погва и играта загрубява. Междувременно обаче жената на Шон се е обадила в полицията и е обяснила "недоразумението" (операцията се пази в строга тайна). Така накрая Шон си получава обратно лицето, нещата в семейството му се нареждат (дъщеря му е проблемна тийнейджърка) и за капак на всичко се появява едно спасено момченце, което е на възрастта на убития син на Шон (американски филм, все пак, нима сте очаквали друго?!) и тук вече наистина заживяват щастливо.

Кейдж и Траволта са страхотен тандем! Прилагам малко снимков материал:

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/MMPH/226595~Face-Off-Posters.jpg

http://www.movievillains.com/images/castortroy.jpg

http://www.washingtonpost.com/wp-srv/style/images/movies/face.jpg

Никълъс Кейдж е безумно млад, адски готин тип, играе брилянтно, особено когато е Кастор. Пуска страхотни лафове, щипе мацките по дупето и изобщо е един много, много лош терорист.

http://img117.imageshack.us/img117/3693/castortroyqv7.jpg

http://img62.imageshack.us/img62/2859/castortroy2zk4.jpg

Ами... май това е.
Бегом към най-близката видеотека :-)