Театър на парцалените кукли

Снощи гледах откъси от новия клип на Осама Бин Ладен, произведен по случай годишнината от 11 Септември. На моменти искрено се смях. Дадох си сметка, че в крайна сметка талибаните от тези клипове най-много ми приличат на един вид кукли, доколкото си спомням наречени "петрушки", с които едно време, а и сега дават представления по куклените театри, и техен най-ярък представител за нашето поколение е Педя човек-лакът брада, който ни приспиваше за лека нощ.
В този клип, за разнообразие, талибаните играеха карате - скучни бяха станали някак си изявите на Осама Бин Ладен напоследък, та бяха решили да ги разнообразят. Холивуд вероятно се е намесил от патриотични подбуди. Браво! Талибаните вече не си мърдат само устата и ръцете, но и краката.
И защо го дадоха този клип според вас? За мен истината е твърде ясна - за да не забравяме, кой всъщност унищожи кулите и хората в тях на 11 Септември преди пет години. Защото ние сме много склонни да забравяме, освен това сме податливи на външно влияние, пък и не на последно място сме склонни към разсъждения и често си мислим, че американската управа сама си взриви кулите за да оправдае някои свои срамни действия през тези пет години.
Хората с рокли, чалми и бради, играещи карате и криещи се по пещерите все още са неуловими за американските супер-бойци. Осама Бин Ладен избягал от Афганистан на мотоциклет с куфар пълен с долари! Че как не се сетиха в този клип да покажат как Осама Бин Ладен собственоръчно обезглавява няколко американеца и после им изяжда ушите сурови - специалните ефекти са тъй добре развити в Холивуд? Вместо това, той се срещна с двама ПРЕДПОЛАГАЕМИ атентатори от 11 Септември. Представяте ли си, каква находка е това? Потресающи разкрития!(цитирам Батето). ФБР сега ще ги хване тези атентатори, които така неблагоразумно се разкриха в този клип!
Осама Бин Ладен - него уви няма да го хванат - с него имат договор за още пет години и Бог знае още колко клипа. Абе, гнусна работа...
А какво ще кажете за националната ни медия, която най-сериозно ни представя подобни глупости?