ПРОТЕСТИ - ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД

Отдавна не съм писал в блога. Отдавна не съм имал муза... може би...
През февруари, когато хората излязоха на протест - бях убеден в едно:
нямам сили да пиша - исканията на хората са твърде безумни за мен.
Протестите показваха едно: Нещо не е наред и ОБЩЕСТВОТО започна да го осъзнава. Обществото обаче се оказа неподготвено да "вземе" властта.

Аз не съм комунист, не съм бесепар, социалист и ако някой ден пусна бюлетина за нещо, което изповядва социализъм, центризъм или изобщо нещо, което е в противоречие с ИДЕАЛА МИ ЗА ДЯСНО, значи е време да ме разстреляте, тъй като съм изперкал и никак няма да съм полезен нито на себе си, нито на хората, които са ме обичали преди да изперкам, нито на хората, които си мислят, че ме обичат, въпреки че съм изперкал, нито на обществото. Най-вече няма да съм полезен на себе си.

В петък мислех да ида на протестите, но имах важен ангажимент. В събота за мен вече бяха безмислени. Причините, поради които в събота счетох, че са безмислени са: Промениха се! Протестите! Исканията! Идеала! Разумът бе победен! Стратегията бе победена!

Да, твърдо не ме "кефи" правителство на БСП и ДПС - какво точно да ме кефят. Причини хиляди, толкова обаче ме кефят и ГЕРБ. Атака не ги коментирам - всеки разумен човек, който е изкарал поне два семестъра икономикс осъзнава, че те бръщолевят, колкото да привлекат хора, които не знаят за съществуването на двата важни въпроса "Защо" и "Как"

Обществото не е готово да поеме кормилото на властта и по тази тема се аргументирам със следните си размишления:
Едва ли мога да изчета всички предложения, предложения от протестиращите, но определено не съм съгласен със следното:
1. Искането за образователен ценз е недопустимо (поне според днешната теория за толерастия) - мене, ако питате е готино да се въведе, но докато липсва морал и това ще се заобикаля. На хората, отговарящи на критерий образование ще предлагаме готина работа, а други вълците ги яли - резултатът не е ясен.
Освен това не е доказано, че само хора с основно и по-ниско образование си продават гласа. Не искам да коментирам колко високообразовани хора служат на други олигарси.
Виж задължителното гласуване е ок.
2. Субсидиите на партиите да бъдат намалени или премахнати - ако това се премахне рискуваме две неща:
2.1. Мутри, мутроподобни, олигархични, мафиотски или галантно казано лобистки пари да влизат в партийните каси, в резултат на което да получим и такива закони/наредби/правилници и прочие
2.2. Малки партии, които наистина имат идеали /не казвам, че съм съгласен с техните идеали/ да изчезнат напълно и да оставим само мастодонтите, които вече имат позиции в бизнеса, държавния апарат и тн и могат спокойно да си кръвосмучат
3. Дайте алтернатива на сегашното статукво и аз отивам да гласувам за него. При условие, че НЕ Е НАЛИЦЕ такава алтернатива, предсрочни избори:
3.1. Водят до харчене на излишни пари за избори, при които вместо комунисти ще ни управляват скрити комунисти
3.2. Вместо А-ти отдел на ДС ще ни ръководи Б-ти отдел на ДС
3.3. Нови протести посред зима
3.4. Забавяне изобщо развитието на страната, защото е време на безвластие
3.5. Служебният кабинет НЕ ПРИЕМА ЗАКОНИ - законите са трети в йерархията на нормативните актове след Конституция и международни ратифицирани спогодби
Правилници и наредби се издават в подчинение на законите. Няма нов изборен кодекс, няма бюджет, няма никаква промяна при служебно правителство.
АКО ТОВА ИСКАМЕ нека поискаме оставката на Орешарски

Това, което считам за нормално е:
1. Наплашване на Орешарски и ко до дупка - всяко тъпо решение и седянка на улицата
2. Изискване за промени в изборния кодекс за задължително гласуване
3. Промени в закона за референдумите - изисква се задължително гласуване
4. Чести референдуми
5. И преди всичко, когато обществото ни предложи АЛТЕРНАТИВА, а не ЗАМЕСТНИК НА БОЙКО, ЦАРЯ и други подобни месии - провеждане на избори.
Докато обществото няма идея КАКВО точно иска - няма смисъл да си играем на харчене на пари за избори!!!

Готов съм да си лафим със сериозни аргументи, които биха ме опровергали или подкрепили.