Обръщение към учителската гилдия от ОУ "Йордан Йовков" - Варна

Уважаеми колеги, мили дами и господа,
Обръщаме се към вас с "мили" и "уважаеми", за да провокираме чувството ви за достойнство, защото всички ние не сме "уважаеми", тъй като сме винаги мили. Крайно време е да спрем да сме мили, за да заслужим обръщението "уважаеми"/има такъв постулат "Бий, за да те уважават!"/. В този ред на мисли и в унисон с вчерашния празник на народните будители искаме да ви призовем да бъдем не само възрожденски даскали, но и БУДИТЕЛИ! Като такива предлагаме два варианта на стачни действия, като предварително заявяваме, че ще приемем мнението на мнозинството и ще му се подчиним безусловно! Ето нашите предложения:
Вариант №1
Дошло е време за радикални, крайни действия за извоюване НЕ НА ЗАПЛАТИ, А НА СТАТУКВО чрез:

  1.     Яростна обсада на изборните секции в неделя /поне за 15 минути, знаейки че действията ни са незаконни/, в общоградски и национален мащаб, защото законните ни действия вече се изчерпиха заедно с търпението ни! В изборния ден да преградим входовете на училищата с три синджира роби / като сами се завържем символично/ и доброволно се предадем в полицейските участъци. Нека да ги препълним дружно с учители, в цялата страна, а не тук -там, по места, като по време на Априлското въстание, за да ни смачкат.
  2.    Дива и яростна обсада на Народното събрание.
  3.    И не на последно място, без да задаваме СЕГА въпроса "Къде са стачните ни фондове?", да се потърси спешна помощ от международни синдикални организации за финансова подкрепа на учителите, за да продължим да стачкуваме, защото най-голямата ни сила е в това ДА НЕ ВЛИЗАМЕ в класните стаи. Така и Правителство, и министърчета, и депутатчета са в ръцете ни!

Вариант №2
Организирано да наведем глави и да приемем предложението на Вълчев "Реформатора", за да си спестим унижението да окапваме един по един и да се оплюваме взаимно.

Ние, учителите от ОУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - ВАРНА продължаваме стачните действия 100%!!!