Звук и светлина

Всъщност сгреших - звук и светкавици трябва да е заглавието.
Въпреки трагичния инцидент все пак имаще "Звук и светлина"  на Царевец на 22 март. И може ли се аз да го пропусна - естествено че не. Имаше много хора, и проблеми с видимостта, които за мен са нормални впредвид ръстта ми.
Началото беше променено. Започва се с обяснение кога, кой и защо е направил музиката и светлинните ефекти на български и на английски език. Интересното е че се разбираше и чуваше по-лесно английския.
И се почна. Хората почнаха да снимат с фотоапарати със светкавици. Ще се повторя имаше много хора, но и много фотоапарати имаше. Като се надигнах на пръсти - хората си зяпат екранчетата и  чакат идеалният момент. За да го запечатат и после да се хвалят - ето виж аз бях там. Дразнещо е, че блясъците от хората ми светкаха докато се опитвах да се насладя на крепостта.
Някои неща не мога да разбера. Първо светкавицата няма как да освети крепостта, прекалено е далеч. В интернет има толкова качествени снимки от професионалист. Защо докато можеш да се наслаждаваш на шоуто, трябва да си се вторачил в апарата? И аз си носех моя, но беше в чантата. Да снимах но след като всичко свърши и то без светкавица. И се получи.
Стана ми гадно, че сме такива. И все пак се заредих с емоцията на Велико Търново.