0 0 гласа

Цените се вдигат, безработицата също расте

 

Цените летят нагоре, заплатите не!

След като цената на бензина мина 3 лева, а тока се увеличи с 13% и се очаква още да скочи, дойде време да се замислим. Всички цени се вдигат, а заплатите си стоят същите или в най-добия случай има малко увеличение, което е в рамките на 10-15лв. С това се опитват да ни замажат очите, но ако се замислите реално колко битови услуги и обикновени продукти се увеличават, тези 15лв не могат да ви помогнат по никакъв начин.

Като заговорим и за пенсионерите, те бяха излъгани още преди много години, когато любимата им партия изхарчи пенсионния фонд. Горките хорица едва смогват сега и пак продължават да подкрепят комунизма, което според мен е нещо ненормално. Не виждам как може да се оправи нещо в следващите години, че да могат тези хора да изживеят годините си спокойно.

Всичко е в ръцете на младите!

За жалост или не, днешна младеж е много по-различна от тази преди 20 години. Масово се стои с часове пред компютрите, играят се всякакви онлайн игри, дори и хазартни или с насилие. Не се четат книги, нивото в училищата пада стремглаво всяка година. Да не споменаваме и висшите учебни заведения, където вече се влиза и с 3-ки. Въпросът е кой е виновен? Родителите или държавата? А може би и двете, защото хората са толкова заети, някои работят на по 2-3 места, само и само за да могат да издържат семействата си и да изпращат децата си на училище. Така не им остава време да им обръщат повече внимание и те биват приобщавани към улицата и нейните закони.

Лично аз не виждам светло бъдеще... Трябва да се направят прекалено много промени, които изглеждат нереални. След още 5-10 години съвсем на никой няма да му пука какво се случва в България и защо живеем все по-мизерно. Дано младите се осъзнаят сега, защото иначе ще е много късно.