0 0 гласа

Няколко думи за денталните импланти

 
Кървене на венците, лоша орална хигиена, възпаления на венците, устната кухина, поява на кариеси, пулпити и други стоматологични проблеми, заболявания като пародонтит, всичко това може да доведе до раздвижване и загуба на зъб.

Колкото и страшно и неприятно да звучи това, днес няма място за паника, защото съвременната стоматология и имплантология е достигнала до ниво, при което всичко може да бъде поправено, така че пациентите да се чувстват комфортно, да имат самочувствие и да водят пълноценен начин на живот, дори и когато се налага да им бъдат отстранени един или няколко зъба.

Стоматолозите днес в никакъв случай не всяват паника в пациентите, на които се налага вадене на зъб или които имат проблеми като криви и счупени зъби. Допитахме се до специалисти в тази област -  стоматолози от кабинет България Дент - и те ни споделиха няколко примера с техни доволни пациенти, които вече са преминали през процедури по поставяне на зъбни импланти и имат своя опит в тази сфера.

Защо повечето хора предпочитат именно този най-нов и модерен метод за възстановяване на зъби?

  • Защото при поставянето на зъбен имплант не се нарушава цялостта на съседните зъби и те не се изпиляват. Имплантът е сам за себе си, но същевременно с това, той има своето значение за зъбната редица. Имплантирането става във венеца, без да се натоварват съседните зъби.
  • Материалите, от които се изработват зъбните импланти са биосъвместими и максимално естествени на вид, те придават прекрасен вид на усмивката на пациента и по никакъв начин не се натрапват или отличават от останалите зъби.
  • Със зъбните импланти пациентите могат да се хранят съвсем спокойно. Те са удобни и се възприемат като естествени зъби.
  • Поставянето на зъбни импланти става под въздействието на местна упойка и не причинява болка. Много от пациентите споделят, че болката е доста по-малка от болката при вадене на мъдрец, например. След като упойката премине, много малка част от пациентите споделят за болка в мястото на имплантацията или около него.

В много случаи, когато се налага поставянето на мост или коронка, пациентите трудно приемат новия материал и не могат да свикнат с носенето на мост. При поставянето на зъбен имплант това не е така. Голямото предимство на имплантите е в това, че те се изработват от материали, които отговарят на най-високите световни стандарти и приемането от организма на зъбния имплант се случва без проблеми и странични реакции.

Здравината и дълготрайността на имплантите зависи не само от качеството на материала, но и от стриктното спазване на отлична орална хигиена от страна на пациентите. Ето защо е важно пациентите да се грижат добре за своите зъби и да имат мотивация да поддържат състоянието им.

Денталните клиники, които държат на своите пациенти, могат да се похвалят с високо квалифицирани специалисти, които постоянно повишават своите знания и квалификация, усъвършенстват се и работят в посока усвояване и прилагане на най-новите методи и техники в работата си.

Те не само могат да предложат най-адекватните стоматологични мерки за конкретния случай, но и да посъветват пациентите за това как да полагат грижи както за зъбите, така и за зъбните импланти.

За съвременните дентални специалисти е важно не само да се осигури здрава и красива усмивка, но и да се даде най-доброто стоматологично решение за всеки отделен пациент.

Важно е да се разбере, че каквoто и да е причинило който и да е дентален проблем, щом той води до загуба на зъб е важно да се намери най-доброто възможно компесаторно решение. Така пациента може да води пълноценен живот, да се храни и да работи без притеснения и да се чувства добре, независимо от това дали е на работа или у дома.