Медитация за лекуване на орган

медитация за лекуване на орган по метода на Норбеков
медитация за лекуване на орган
Повишената емоционална нагласа, предизвикана с усилие на волята, влияе върху междинния мозък, който предава елементарни заповеди на целия организъм чрез кръвта. Така че, страда или се радва човек, това веднага се научава от всяка клетка в организма.
Ако се усмихвате 5 минути с фалшива усмивка пред огледалото, ще се изненадате от резултата. Настроението ви ще се подобри мигновено. Ако насочвате всеки ден вниманието си към болния орган и влагате положителни емоции, механизмът на оздравяване се включва. Създавайки изкуствено образа на оздравяването, създавайки радостта, че ще оздравеете, вие започвате съзнателно да управлявате организма си, защото му давате конкретна задача. Чрез образа овладявате управлението на целия организъм.
Когато вниманието ви е насочено към определена част от тялото, тази част става по-чувствителна, защото се включват допълнителни рецептори. Вниманието ви променя чувствителността там, където го насочвате.
Можем да управляваме тялото си, да му заповядваме, да го принуждаваме постепенно външно и вътрешно да добива именно облика, който желаем.

1. Създаване на изкуствена гама от чувства

Пуснете си музика, която ви ентусиазира и пробужда у вас желание за живот, стремеж за съзидание, творчество. Настанете се удобно, изпънете рамене и се усмихнете. Повторете няколко пъти на глас следните думи, докато не усетите чувството на спокойствие и увереност да ви заливат:
Аз съм любов.
Аз съм сила.
Аз съм воля.
Аз съм прошка.
Аз съм могъщество.
Аз съм младост.
Аз съм здраве.

2. Усилване на интензивността

Задръжте това усещане. Създайте си вътрешно чувство, че сте най-прекрасният човек на света. Изкуствено си внушете, че сте такъв, какъвто искате да бъдете. Усилете чувството – още и още. Почувствайте своята значимост, мощ и красота.
Ако главата ви е пълна с други неща, докато изпълнявате упражненията и ги правите механично, всичките ви усилия ще са напразни. Спазвайте и техниката за безопасност. Следете сърцето да работи спокойно, умът ви да е ясен, дишането – равномерно. Да усещате вътрешно спокойствие и абсолютна яснота, че ще стане точно, както го искате.

3. Препращане на чувствата към болния орган

С мислен поглед обходете цялото си тяло: ръцете, краката, особено местата, където имаме заболели органи. Трябва да се отнасяте към болния орган, като към новородено – с нежност и обич.
Насочете новосъздадените хубави усещания към болния си орган. Създайте радост там. Изречете думи на благодарност към себе си. Създайте вътрешно чувство на благодарност към себе си. Изпратете усещането към болния си орган. Може да се получи топлина на това място, леко пулсиране или друг вид физическа реакция.
Усилете приятните усещания чрез горните утвърждения. Усилете стремежа към красота, съзидание и могъщество. Насочвайте към нездравия орган своята нежност, своя стремеж. Мислено си представете, вижте оздравяването си и заповядайте на организма си да се самовъзстанови и да бъде здрав. Вие сте господарят на това тяло и то трябва да ви слуша. Не забравяйте да го обичате обаче.
Създайте си усещането, че сте над всичко дребнаво, че вие сте добрината, любовта, младостта, здравето, разбирането, прошката, вие сте всичко.

4. Запомняне и възпроизвеждане на усещанията

Когато сте на върха на усещанията си, запомнете това състояние. Наблюдавайте реакциите в тялото си и ги запомняйте, за да можете да ги възпроизведете.
Всеки ден се старайте да попълвате това усещане с нови отсенки, нова гама от чувства. Всяка сутрин с усилие на волята си самоналагайте да чувствате, че вие сте: спокойствие, радост, красота, доброта, сила, любов.
С времето тренировките ще ви направят по-спокоен, силен, уверен в себе си човек, закрила, подкрепа и опора за хората край вас.