Панаир

Снощи отидохме на Големия традиционен есенен врачански панаир /ударението - на първото "а", моля!/ Струва си да се опише изживяването:

Представете си два дълги около 200 метра коридор / в нормалния живот - паркови алеи/. От двете страни - сергии, мястото по следата - колкото да се разминат човек и половина или колкото Ал Бож да мине сам без притеснение. По сергиите - стока всякаква - от асортимента "Всичко по левче" през "Български анцузи - два за осем лева" и се стигне до армейските запаси - клинове /въшкарници/, кубинки, канчета, камуфлажи, каски /помолих да ми купят, но не ме огря/... Около сергиите - продавачи, опитващи да подмамят потенциалните клиенти на развален български, комуникирайки помежду си на турски, албански цигански, румънски или нещо общо между всичките. Смрад, блъсканица и тук-таме идиоти, които са домъкнали в тази обстановка бебета с колички.

В края на тази Мека за потребителите-мазохисти идва втората част - така наречените атракциони, собственост на "Първи български частен лунапарк" - гондола "Пирати", Центрофуга, Виенско колело, тунел на ужасите, блъскащи колички... "Екстри", които извикват писъци на възторг и блясък в очите на децата ни, защото те, децата, не знаят, че някой някъде е изхвърлил на боклука всичко това преди съответния мазен арнаутин да го домъкне тук, да го намаца тук-там с блажна боя и да почне да печели. Всъщност децата няма защо да знаят това. Лошото е другаде.

Лошото е в това, че дебилите, които държат въпросните атракциони не са наясно, че хората искат и да печелят от време на време и затова скубят безогледно и нагло, давайки си сметка, че днес са тук, утре ги няма. В резултат на това плюшените играчки по стрелбищата са стари, избелели и прашни, все едно че са от музей / и сигурно са на тази възраст, защото едва ли някой някога е успявал да ги спечели/,

но както и да е  - идва ред на следващия кръг, грешници!

Кулинарен ад.

От общо 30 фирми, наели търговска площ на панаира, 14 са отворили бирарии. Кебапчета, кюфтета, бира, картофки, тук-там - салата и всичко това - предлагано от мазни и потни, притиснати от времето чичковци и лелки, които алчно хвърлят левчета в кутии от обувки / кой пита за касов апарат???/ и подозрително оглеждат дали някой не се е вмъкнал подн навеса с тайно пренесено шише домашна ракия...

Отделно - памук, пуканки, крем

И накрая - какафонията, причинена от надутите на въпросната площ от около три декара поне десетина мощни уредби, радващи множеството с последните хитове на Азис, Вероника Бонбоника, Дудудлина и т. н. 

Мамка му! Каква Европа, бре хора. Ние и Ориента слагаме в джоба си с подобни мероприятия.

PS: Ако някой е бил на Бирфест в Мюнхен, нека напише - може и там да е толкова гнусно, но едва ли ...