По цигарите могат да се определят черти от характера на човека

Известна информация за характера на човека може да се извлече от това, как той държи цигарата, се казва в статия от изданието Psychology Today.

Колкото по-далече е разположена запалената цигара от дланта, толкова човекът, който я държи е по-деликатен и по-чувствителен. Той всъщност е творческа натура и разчита повече на чувствата и емоциите, отколкото на разума и логиката. Такъв човек възприема обкръжаващите го, като се оповава на първия си поглед, на първото си впечатление и се отличава със силна интуиция, което му позволява рядко да греши.

Пушачът, който държи цигарата между палеца и показалеца и като че ли я крие, много добре знае какво иска от живота и умее да защитава своите интереси. Това не означава, че той обича да командва или се стреми към лидерство. Става дума за упоритост, чрез която всеки ден с малки крачки той се доближава до поставената цел.

Пушачът с цигара между средния пръст и показалеца близо до дланта, който при всяко "дръпване" от цигарата доближава до устата цялата си длан, е преди всичко интровертен. Той е човек, страхуващ се от всякакви силни чувства и емоции. Той може да демонстрира студенина, отчужденост и дори цинизъм, но характерният жест при пушенето го издава. Така държи цигарата човек с лесно ранима душа, който предпочита да запази дистанция от заобикалящите го хора и не допуска никого до себе си, най-често защото е натрупал горчив опит.

 zdrave.bg