6 начина да се влюбят във вас

Учени са провели многобройни изследвания и са формирали шест начина за това, как да станем по-привлекателни за противоположния пол в търсенията си на идеалния партньор, съобщава списание New scientist.

1. Позволете на тялото си да говори вместо вас.
В действителност нашето тяло може да каже много още преди да сме казали и дума. Според изследователите, когато за първи път се срещнете с някого, първото впечатление за вас около 55% зависи от външността и езика на тялото, 38% - от вашия маниер на говорене и само 7% - от това, което казвате.
Какво означава това? Че съществуват ред действия и жестове, които изпращат на другия човек сигнала: "Ти ми се харесваш." Откритата поза (не скръствайте ръце) и огледалното възпроизвеждане на позата на вашия събеседник ще спомогнат да се създаде усещане за близост. Освен това е полезно да се изработят маниери, които да подчертават вашата мъжественост или съответно женственост.
Можете да използвате и т.нар. "танц на жестовете", синхронизирайки своите действия с тези на човека срещу вас - например да отпиете от чашата едновременно с него.

2. Преживейте заедно някаква стресова ситуация.
Драматична обстановка може да даде тласък на вашите отношения. Ако при среща с даден човек, психиката се намира в състояние на повишена възбуда, това увеличава шанса да се появят и романтични чувства. Между тревогата, възбудата и влечението съществува тясна връзка.

Психолозите твърдят, че жена на висок люлеещ се мост изглежда много по-романтична и сексуална, отколкото на улицата.
Увеселителните паркове също могат да помогнат - влакчетата на ужасите допринасят за създаването на възбуда и увлечение. Двойките стават по-любвеобвилни и след съвместното гледане на трилър например, отколкото след гледането на някакъв скучен филм.

3. Посмейте се заедно.
Съвместно преживеният опит, предизвикващ смях, създава чувство за близост. Класически пример за това е експериментът, проведен от американските психолози Артър
Арон и Барбара Фрейли. Хора, които не се познават, е трябвало да научат заедно танц. Единият от партньорите е бил със завързани очи, а другият е имал сламка в устата си, за да не може да говори. Звучи глупаво, но опитът е показал, че любовта и смехът вървят ръка за ръка.

4. Изберете подходящата музика.
Психолози от Масачузетс са доказали справедливостта на думите на Шекспир - "Любовта се храни с музика". Това особено се отнася до рок-музиката. Жените намират мъжете за по-привлекателни, ако слушат именно такъв тип музика.

5. Използвайте... любовен елексир.
Странно, но факт - спрей за нос, съдържащ хормона окситоцин, може да накара хората да ви се доверят. Засега обаче няма доказателства, че той може да ги накара и да се влюбят във вас. Забранени препарати като кокаин или амфетамин могат да стимулират чувството за еуфория, възникващо при влюбването, повишавайки нивото на допамин, но същият ефект може да се постигне и с физически упражнения. Фетилетиламинът е друг невромедиатор - наричат го "молекулата на любовта", който предизвиква чувство на възбуда и неясно предчувствие. Той се съдържа в големи количества в шоколада.

6. Погледнете се в очите.
Всяка кокетка знае, че зрителният контакт е акт с изключително силно емоционално въздействие. Психолозите твърдят, че когато двама души се гледат един друг в очите, възниква чувство за близост. Неврофизиолозите обясняват, че когато се срещаме с някого чрез погледи, се възбужда този участък от мозъка, който е свързан с получаването на награда. Зрителният контакт прави чудеса, но бъдете внимателни, защото партньорът срещу вас може да не отговаря на погледа ви.

zdrave.bg