"Асоциирана" приказка 3то полувреме

Дебеличкият, вечно вонящ на алкохол Пешов колега запристъпва бавно отбратно към работното си място. Беше явно обиден от нежеланието на зарязания си приятел да слуша и да попива от съветите му. След него Пешо остана на оградата. Замисли се за ДЕТСТВОТО, за БЕЛИте, които правеха заедно с Ваньо Шишкото... Бяха израснали заедно. Славеха се като кварталните майстори по ПЛЮЕНЕ. Всички ПТИЦИ и КОКОШКИ в околността бяха пропишяли от прашките им. Някои даже отказаха да снасят ЯЙЦА.
Ех, какъв добър стар приятел му бе Шишкото. Вярно, голям бе като СЛОН. Имаше нужда да свали малко КИЛОГРАМИ, но не искаше и да чуе за ДИЕТА. ГЛУПОСТИ бяха това за него, както беше глупост и присъствието на БОЛЕН ЛИДЕРОВ в политиката, на ДИВАН ЛОСТОВ..
Пешо обаче не бе някоя фина мадама, дето да си ляга с Ванката, та не му пукаше много за дебелината му. Самият той от слабост пък страдаше от БОЛКИ В КРЪСТА.. Ала най-вече страдаше сега, заради тая глупава Мария, дето го изостави така.
"НЯМАМ никаква ИДЕЯ как ще продължа живота си." - мислеше си Пешо. Не бе НОВАТОР, свикнал бе със старата си кранта, обичаше си я, с малките руси мустачки, с позагръгленото от годините дупе...
Ама луда глава бе бившата му жена. Все за ТЕХНОЛОГИИ говореше, НОВИ неща, ЛИЦА'та на девойките от рекламите я привличаха, но неговата си Марче не можеше да има никога такова лице, макар да си лягаше с МАСКА всяка вечер...
Онзи подъл КРАДЕЦ да му я отмъкне! ДЖЕНТЪЛМЕН с БАСТУНче! Глупости.. Лигльо някакъв. БАБА! Носел й ЗАКУСКА в леглото - БИСКВИТИ, СКАЛИЧКИ с ШОКОЛАД. На обед - ПРАСЕНЦА, ПЪРЖОЛКИ..
"В ПИРОГОВ ще го пратя тоя.." - мислеше си работника - "С Шишкото ще накараме това БЕБЕНЦЕ да заплаче. Ще говоти той за ЛЮБОВ на моята Мара. Че какво разбира тя от ЕРОТИКА? Глупава жена.. "
Конти се като МАДОНА, мисли се за ДЕВА МАРИЯ, а си е просто Мара, неговата Мара.. Ах, колко я обичаше!...

второ полувреме