Рожденият Ден - начин на употреба

От вчера вече съм на 26 години и за първи път от 6 години насам празнувам като хората - у нас с много гости. Последните години рождените ми дни минаваха под знака на зимната изпитна сесия и успявах да го докарам до черпене в някое заведение с шепа приятели. Сега обаче реших, че е крайно време да спретна нещо по-уютно и за повечко хора.
Снощи беше първият рунд - вечеря със семейството ми и с мой Светльо у нас. Подготвих се добре - предястия (голяма зеленчукова салата с горчичено-доматен винегрет, плато сирена, плато месца, рибена салата със зехтин и чесън), основно ядене (пърстърва със специален доматен сос на фурна, която стана страшно крехка) и за десерт - тортичка с крем брюле, която обаче беше купешка, но много прясна и вкусна - от сладкарница Пчела. Всичко полято с алкохолни (ракийка, биричка, винце - бяло и червено) и безалкохолни питиета.  Мисля, че се получи екстра, а днес мама специално ми се обади да ме похвали и сподели, че дори баща ми (обокновено силно критичен към всякакви кулинарни изпълнения) е останал много доволен.
Така, значи Мисия 1 (вечеря за 5 души) е изпълнена.
Тази вечер предстои Мисия 2, която ще ми е малко по-трудна  - купон за 20 души. Ще трябва да съм доста експедитивна, защото чак след работа ще мога да приготвя нещата (макар че днес ще ме пуснат по-раничко да си тръгна).
Добре, че вече направих щрудела, който по оценка на Светльо е станал екстра. А ето и останалите неща, които ще трябва да направя след работа с вече натъпканите в хладилника продукти:

Сандвичи с филийки от франзела:
- масло, филе или колбас, кашкавалче, украсено с парченце домат, листо магданоз, кръгче маслинка
- масло, пушена сьомга, парченце лимон (без ципите), стръкче копър
- горчица, риба тон, лимонче, кисела краставичка, стръкче копър
- масло, пушена рибка (шпрота), лимонче, копър
- парче варено яйце и салата рулца от рази с майонеза (готова)
- масло, кашкавалче/синьо сиренце/чедар/ементал, парченце домат или кисела краставичка, листо магданоз
- руска салата, стръкче магданоз

Баница с яйца и сирене - вити прави пурички, които после нарязвам на парченца, така че да се получат малки рулца

И останалото са готови неща, които просто ще трябва да подредя - ядки, солети, дребни сладки.
А тортата поръчах от сладкарница.
И разбира се, алкохолни и безалкохолни напитки :)