Дипломна работа

Дойде и моят ред да ставам магистър. От заветната степен ме дели "само" ... дипломната работа.Undecided
Поставила съм си за цел да се вместя в първата възможна дата - 3 юли 2006. Избрах си тема, научен ръководител, набрах известно количество материал (който има неприятната склонност да нараства), взех си отпуск и запретнах ръкави.
За някои може да изглежда "голяма работа", но за мен наистина е ГОЛЯМА РАБОТА - първата ми дипломна работа. Освен това, след като вече говорих за така набелязаната цел с научния ми ръководител (която е и шеф на катедрата), уредих да изляза в пълния разрешен от закона платен студентски отпуск (30 дни), просто не мога да се изложа.
Според съветите на приятеля ми (а той вече е зашитавал магистърска теза, при това в Германия, затова се вслушвам), трябва да си напрвя нещо като план-график на четенето и писането. Вероятно това е добра тактика, но като не съм писала досега, откъде да знам колко време следва да ми отнеме едното и другото.
За собствена употреба си поставих следните крайни срокове:

1. Най малко 10 дни преди датата на защитата, тезата ми да е напълно готова.
2. Най-малко 30 дни преди горепосочения срок, т.е. 40 дни преди датата на защитата, вече да съм започнала сериозното и целенасочено писане. С други думи, предварителното подготвително и насочващо четене да спре дотам, за да не се увлека в прекалено много подготовки и да пропусна основното действие.

Разбира се, на всеки от етапите би следвало да има много градивна критика от страна на научния ми ръководител. А това автоматично ще доведе до пре- и пренаписване на грижливо сътворените от мен глави на колосалното ми творение.
Малко ми става притеснено, като се замисля за "часът на истината" - самата защита, когато ще се изправя пред цялата комисия. Но какво пък, "който го е страх от мечки, да не ходи в гората".

(Бел. Чудих се дали постингът ми е подходящ за общност "Образование" и след като не стигнах до убедително заключение, реших да си го пусна просто така, експериментално.)