Depeche Mode - Концертът

И така, доживях да слушам и гледам на живо Depeche Mode!
Това беше нещо, което ми се иска още от мига, когато чух и се заслушах съзнателно за първи път в тяхна песен - годината беше (доколкото помня) 1994, а песента беше I Feel You.
А снощи DM ми (и на още около 34 999 души) изсвириха и изпяха тази песен в София!
Концертът беше много много много добър. Няма да е пресилено, ако кажа, е това беше най-мащабното подобно събитие в България. Сцената беше огромна. Мониторите показваха специално направени за концерта клипчета, които смесваха и образ от това, което се случваше на сцената. За моя най-голяма радост, DM изпълниха повечко от старите си парчета и не чак толкова много от песните в новия си албум, който не ми е най-любимият.
Усещането да пееш с Дейв или Мартин и да чуваш още хиляди гласове да припяват "Reach out and touch faith" или "All I ever wanted/All I ever needed/ Is here, in my arms/ Words are very unnecessary/ They can only do harm" е неописуемо! Не мога да си представя какво усещат самите DM при вида на цели стадиони с люшкащи се ръце и пеещи в един глас хора!
След концерта, разбира се, последва дъълга разходка, защото от тълпите нямаше как да се хване такси, а хората със собствени возила също срещаха трудности с придвижването.
Така че се прибрахме около 01:00 ч. - изморени, доволни, с блестящи очи :)
Пожелавам всекиму!