Положителните новини

След една моя статия за нуждата от оптимистични новини и коментарите, които тя предизвика, взех, че се разтърсих за положителни новини. По най-дебилния начин - написах в google ... positive news :) И стана! Как не съм се сещала досега?! Намерих цяла межународна мрежа от сайтове, които публикуват само положителни новини!
Ето и някои от тях, англоезични:
 -Този сигурно е най-популярния сайт за положиелни новини най-малкото заради името си - Positive News и рейтинга в google, a вероятно и заради факта, че води началото си от 1993, когато започва да излиза като тримесечно международно списание и oтприщва цяла вълна от подобни издания и сайтове по света; а иначе е британски;
- Този също не е лош, макар дизайнът на сраницата да не е особено ... атрактивен;
- А това пък е блог, посветен на положителните неща в живота, по-скоро съвети а положително мислене - малко е прекалено назидателен а моя вкус, но идеята е добра!
Пробвах и с "положителни новини", и с "позитивни новини", ама тц, не стана. Явно ние, българите, не си падаме по подобни "изгъзици".
Но пък за сметка на това пробвах с informations positives, та и оттам излязоха някои неща (макар и малко) като за франкофони:
- Един швейцарски франкофонски сайт, който поне на първи преглед изглежда ОК;
- Този си е френски и поради това е малко франкоценричен, но пък би бил любопитен за онези, които се интересуват от културния, обществен и политически живот във Франция.
И тъй като не се отказвам толкова бързо, та потърсих и на испански с noticias positivas и ето на:
- Един испански сайт от международната мрежа на британския Positive News -"за онези, които градят един позитивен свят";
- един аржентински сайт от същата мрежа;
- и един аржентински блог, пак свързан с мрежата Positive News.
Исках да потърся и на руски и с моя недотам перфектен руски измислих, че би трябвало търсеното от мен нещо да се превежда като положительные новости и пробвах и с това в google, но пак не стана нищо и реших да се спра за тази вечер. Сигурно има още много подобни места в Интернет, но много бързах да споделя откритието си и си позволих да публикувам настоящата статия, без да съм тествала надълго и нашроко всички предложени сайтове. Та ще прощавате, ако някой от посочените сайтове не е оправдал очакванията ви - аз самата още не съм се уверила, че оправдават моите ...