Гладни ли сте за още медии?

От серията положителни новини:

Сърфирането в интернет се увеличава стремглаво по света, особено сред младите хора, които използват новновъведения като подкастинга и блоговете, за да споделят всякаква информация и да разпростряняват вижданията си за всичко от политика до най-новите музикални албуми.

Media Snackers (буквално “Хора, които пощипват/подхапват от медиите”), създаден през юли 2006 г., е новинарски сайт, отразяващ тази технологична тенденция. Той съобшава за всичко, което има нещо общо с медиите, като за целта използва подкаст, блогове и водкаст (кратки филми), при създаването на статии, журналистически прегледи и интервюта.

Една малка, но много активна група хора, ръководена от основателя на проекта DK, Media Snackers редовно обновява сайта си, като винаги предлага нещо ново за четене, слушане или гледане. Организацията също така предлага курсове за младежи и млади професионалисти. Целта на тези курсове е да обучат много повече хора в уменията да водиш блог, подкаст или водкаст, като им предоставят възможността да създават и разпространяват новини много по-бързо към далеч по-широка аудитория.

Като стана дума за начините, по които сайтът използва медиите, DK определи младите хора като новото ‘WWW’ поколение, което “пощипва” каквато информация пожелае, когато и където пожелае чрез множеството достъпни канали и технологични пътища”

Източник: Hungry for more media? by Martha Hammond

P.S. Реших да преведа статията, в случай, че някой, който не е много добре с английския, има интерес. Ако няма нужда от подобни прояви не героизъм от моя страна - сигнализирайте, моля :)