Как върви пазарът в САЩ и малко инфо за А610

От както съм на американска земя живо се интересувам какво става с апаратите и камерите. Видях, че Канон вече са пуснали А700, който се продава за около 300 долара. А610 пък е пуснат с намаление в магазина в който работя за 170 долара. Има и А620, който е около 220 долара ако не се лъжа. Иначе в магазина масово се копуват сонита. Човекът, който продава апаратите казва, че за него най-изгодният избор в момента е А610.
Разгледах го по-тоблизо апаратчето. Ползва новия процесор на Канон. Това осигурява по-точни и по-бързи настройки на бялото в изображенията. Не съм имал време да го базикам и да видя, дали снима и записва по-бързо. Като цяло е по-компактен от А95. Менюто и информацията, която излиза на диспля е променена и сега прилича повече на моделуите иксус(това са компактните модели на канон, наблъснани с последните новости на фирмата).(при избиране на режим, се появява голяма иконка в средата на екрана, която по-късно се премества в ъгъла и става както обикновенно). Променен е и задния панел и разположението на бутоните. Най-голямта за мене разлика - при снимане на клип вече можеж да увеличаваш динамично, а не както при 95 само преди да си започнал да снимаш. Нямах време да видя как се държи ръчният фокус. А и да не забравяме за другата съществена разлика за оптичното увеличение, което вече е 4Х.
А620 пък си има исо левъл 800. Май-това е разликата между него и 610
Вече се замислям да си продам а95 и да си купя по-нов модел, но се чудя дали има смисъл за а700 или да взема евтиния а610. Ако вие смятате да снимате повече нощни снимки и снимки на закрито ви трябва определно А620. Най-добре ще е да изчакате обаче и да купите а700, защото той ще е с повече мегапиксели. (може би знете, че трябва да снимате с високо исо на големи пиксели, защото после снимките стават зърнести. При намаляване на размера по софтуерен път в последствие дефекта се маха).
А и може да се прехвърля направо на Z серията, която е малко по-професионална(но и по-скъпа)...
Такива мисли ми се въртят в главата. Обаче си обичам а95 и може да си остана и с него. Досега не ми е превел никакви проблеми и ми служи идеално.