Експерименти

Вижте какво се получи една вечер след като мръднах апарата, застопорен да снима при продължителна експозиция.





















Това ми хареса доста и после продължих, като в новите опити нарочно движех апарата в различни посоки. Всички снимки са експонирани за 15 сек.




































































































Не съм запознат и не знам дали по принцип съществува такъв стил във фотографията. Ако не, ще се радвам да съм му родоначалник и да му изберем име заедно. Как смятате ще е най-подходящо да се казва. Като за начало предлагам лайторандомизъм (от англ. light  - светлина, random-произволен)

А малко повече инфо за снимките: Правени са в стария град на Пловдив, една вечер, в която нямахме какво да правим и решихме да се поразкараме натам. Това беше последната ми вечер в Пловдив за тази половина на годината. А хората, които от време на време се появяват между мацаниците са ми приятели. Момичето е so_on от блога, а момчето е бай Атанас. Можете да видите негови снимки в галерията.

А сега малко за техниката на снимане. Както бях споменал по горе пускате апарата си да снима 15 сек(може и повече и по-малко...зависи от предпочитанията ви) и започвате да го мяткате насам-натам. По възможност светлините източници трябва да са по-надалечко и да не са толкова силни, защото снимката ви ще се изсветли прекалено много. Примерно първите 2 снимки са правени от тепето в стария град, с апарат насочен към светлините на града. Останалите са правени по тъмните улички, а светлиние идват от малкото светещи прозореца и рекламите по заведенията и магазините. Като се опитах да направя подобно нещо по осветенага главна и нищо не се получи.

Експериментирайте и ще се радвам да споделите какво се е получило!