Sony и Samsung са най-използваните фотоапарати у нас

Според snimka.bg
"Sony и Samsung са най-използваните фотоапарати от българските потребители според проучване на сайта за авторски и семейни снимки Snimka.bg, съобщи проджект мениджърът на сайта Петър Китов. В анкетата са дали мнението си 1903 души. Двете водещи марки фотоапарати се ползват от по 17% от потребителите на Snimka.bg, които са близо 400 000 месечно, правещи 11,5 млн. разглеждания на снимки на месец. Canon е марка номер три с 13% от предпочитанията на потребителите, следва Olympus с 10% от гласовете. HP, Kodak и Panasonic ползват по 5% от потребителите, а с по 4% дял са марките Pentax и Praktica. В проучването са били предложени за избори 27-те най-известни марки фотоапарати, като едва 4% от потребителите не са успели да намерят своя фотоапарат сред изброените."
OT:http://dnes.bg/article.php?cat=4&id=21965

A как стоят нещата в нашят сайт: Както и в снимка.бг най-много потребители са гласували,че притежават Sony. Явно оптиката на Карл Цайс и доброто изпълнение от страна на мега-корпорацията са накарали много българи да повярват в тази марка. Такъв е апаратът и на многообичанията от всички Тери :) Но втори почти ведната го следва Canon. Такъв е моят апарат, както и на повече от приятелите ми. След това следва Olympus. Тази марка има доста привърценици в България. Може би това се дължи на факта, че по рафтовете на магазините има доста представители от този вид. Красивите форми на апаратите също предразполагат те да бъдат купувани.
Виждам, че около 10% разполага с Nikon. Доколкото ми е известно най-добрите апарати във вискоят клас са точно Никон. Да се надяваме, че гласувалите за Никон притежават такива машинки. Това би било говорило добре за младият ни сайт, който вече е привлякъл окото на някой от по-опитните фотографи.
Пропуснал съм да вкарам в акентата българската марка апарати - Дейзи. За тях обаче доста не съм чувал много добри мнения относно качеството им.