Бирария "Пожарната"

Това е една много готина бирария в Пловдив. Разположена е почти в центъра. За да стигнете до нея трябва да намерите къде се намира Тримонциум. После да видите до него една висока сграда, на която пише" Интерамерика" или нещоп подобно беше. Май отгоре имаше и реклама на Мтел. След тази сграда има нещо като градинка с няколко дървета и цветя, която завършва с ограда на една къща. Трябва да минете между сградата и градинката по една алея.После излизате на една улица. Тръгвате по нея и ще видите на една табела, с буркан от сирена върху нея. На табелата пише "Пожарната". Лесно е. На 2 мин път от центъра. Ако не можете да го намерите се обадете на микромакс или на ентусиаста.
Още от първото ми пристигане в Пловдив това заведенеи ме беше заинтригувало, но за първи път влязох в него при срещата на блога в Пловдив. Снимки от нея и от заведението можете да видите тук.
Като бирария в нея има доста бира естествено. Цените са съвсем нормални. Кухнята също е много добра. Пържените им картофки са доста вкуснички и само безпаричието ме спира да си поръчвам и още и още...:) Нямат вида на онези издължени пръчици, предлагащи се почти навсякъде.
Предлагат и вкусни салати, които също са на нормални цени. Абе заведение за народа и за бедни студенти и преподаватели(тях не ги знам колко са бедни обаче).
Пиша само за тези артикули, защото досега само такива съм поръчвал. Има и вкусна скара, която засега съм нямал честа да опитам.
Иначе интериора е...ами представлява една къща из която има наредени масички по етажите и терасите. Ако излезете на терасата ще видите гледка към задния двор на Пловдив :) (задните дворове на няколко постройки, намиращи се в центъра на града). Атмосверата е топла и предразполага за отпускане. Не се сещам музика дали има. Сигурно има, но е не е увеличена до степен, в която да не можем да се чувеме със събеседниците.
След като ентусиаста ми разкри това заведение вече на няколко пъти съм бил там с приятели и те също са оставали доволни от него.
Дойде лятото. Сезона на бирата. Ако сте от Пловдив или имате път натам непременно се отбийте до Пожарната. Ако не можете да я намерите питайте. Все някой ще ви упъти. Пловдивчани поне упътват закъсалите (веднъж бях в София. Всички бягаха като отивах да ги питам как да стигна до нещо си там. Само един полицай ми помогна човекът).
Ами това ми е импровизираното описание. Забравих да спомена, че близо до входа има много готини карикатури, които вече на няколко пъти съм се спирал да разглеждам.
Let the beer be with you!