Равносметка

Уважаеми колеги, напълно осъзнавам, че вече сте във ваканция. Наясно съм, че трудно ще отделите време да се занимавате с фотография и проучвания, но отново се обръщам с молба към вас. Поразходете се в своите градове и погледнете фасадите на централните сгради! До този момент съм събрала информация и снимки за 98 часовника в 75 населени места. За голяма част от нея ми съдействаха колегите в тези населени места. При проучванията си попаднах на анкета на Дарик радио, в която единият критерий беше брой улични часовници в градовете. И със съжаление констатирах, че съм събрала снимки и информация едва за две трети от тях.

За следните часовници нямам нищо. Моля ви да помогнете!

Работещите улични часовници във Видин са три, един от които се намира на фасадата на училище.  

Работещите улични часовници във Враца са два – на жп гарата и на Кулата на Мешчиите. (За кулата имам информация и снимка.)

В Горна Оряховица има два работещи часовника - на сградата на общината и на бившето жп управление на гарата. И двата показват и температурата.

Работещите улични часовници в Добрич са два.

Точно пет са работещите улични часовници в Казанлък. От най-много години работят тези на Централната поща, на Зеления мост, и един в самия център на града. От по-скоро са гаровият часовник и електронният на сградата на общината.

Четири улични часовници има в Ловеч - на сградата на общината, на Областната администрация, на жп гарата и в стария квартал “Вароша”.

Работещите улични часовници в Лом са два.

В Монтана има три работещи улични часовници. 

В центъра на Плевен има три работещи часовници. Имам само снимка на този на сградата на общината.

В Пловдив има много електронни часовници, поставени на обществени места. Един от тях се намира срещу жп гарата, друг - на главната улица до сградата на общината. Работещ е и часовникът на сградата на Централна поща.

Работещите часовници в Самоков са три - на сградата на общината , на автогарата и…. 

Освен старата кула в Свищов има още два часовника. В парк "Калето" има и слънчев часовник.

В Севлиево има два работещи улични часовника. Единият е на централния площад, а другият е монтиран на една от най-старите часовникови кули в България. (За втория имам информация и снимка.)

Големите и хубави часовниците в Смолян са два. Единият е на сградата на общината, а другият на Областната управа, който показва и температурата освен часа. Рекламни електронни часовници има на централни места в града.

В София има достатъчно работещи улични часовници, и електронни и такива със стрелки. Някои от тях си се поддържат от общината, други са рекламни на частни фирми.

В Търговище има общо два работещи улични часовника.

В Шумен работещите улични часовници са четири.

 Също така си мисля че и в тази анкета има пропуснати градове, които не ми се иска да пропускам.

Желая ви спокойна и ползотворна ваканция. И си мислете от време на време за мен.