Приказката ,,Трите мечки"

Здравейте, колеги!

Така или иначе  ще продължава да е спорен въпроса как и доколко ще се използва РС в детската градина!? Аз не съм се отказала, напротив продължавам да търся варианти за неговата полза в нашата работа. Дълбоко убедена съм, че много от вас разработват свои неща на РС било за диагностиката, било то за ситуациите.

Мисълта ми е, че преди време в един по-стар пост  си говорихме за ВЗАИМОПОМОЩ! Правя плахи опити за публикации тук в Общността, но... Иска ми се да има повече инициативност,повече идеи...И най-вече да има повече коментари и публикации - кой, какво и кога е направил или замисля за напред. Дори и да не съм полезна никому - ПИШЕТЕ! Как си сверяваме иначе часовниците?

И друго си мисля - ако пък срещате трудности с качването на материали - пак ПИШЕТЕ! Админите са винаги на пост и ще помогнат! Те никога не отказват ПОМОЩ ! ( пък и ние ако трябва с нещо ще помогнем!)

Доста се отклоних   ?!

Най-новата ми ,,творба" е тази, която вчера подготвих. Днес пък се чудех дали да Ви я покажа, но отново надделя желанието у мен да потърся Вашите отзиви. Видях, че съм объркала нещо с ефектите, но момчетата ми и така я харесаха. Разделих презентацията на две, Вие си я сглобявайте както знаете! Ето я : trite me4ki.ppt

           trite me4ki 2.ppt

 

Програмна система ,,Ръка за ръка"

Образователно направление ,,Художествена информация и литература за деца"

Тема: Трите мечки - месец Х

Творба: ,,Трите мечки", приказка от Лев Толстой

Цели: 1. Запознаване с приказката като художествено произведение.

           2. Определяне на различните моменти от сюжета на приказката.

Очаквани резултати: Детето  може да:

* придобие представа за приказката като литературно произведение;

* възприема отделните моменти от творбата и тяхната последователност;

* назовава и характеризира герои от произведението;

* съпреживява литературното произведение и да определя настроението на героите в различните моменти. 

С поздрав и усмивки: marq_4 

P.S   Колеги, благодаря Ви за това, че заедно можем да променим малко методите на работното място! Очаквам коментарите !