Destin, Fl, 2005 и приятели!!!

През лето 2005то отвъд океана в едно малко рибарско градче на брега на щата Флорида, наречено Дестин, се сбраха няколко десетки българи и започна дълга борба с най-разни проблеми и хора.

Настаниха българите в малък хан, които им влачеше по много жълтици от пай-чецковете. Поради таз мъчна причина, много от тях се преселиха от там, но не загубиха връзка с другите си събратя. И въпреки че тези от тях, които останаха, не искаха да си лягат преди полунощ и същите имаха специални срещи с униформени чичковци, останаха си те весели и засмени по време на всичкия си престой там.
Бродиха българите цяло лято из един парк с много вода, от които им даваха оскъдните пай-чецкове. Пекоха се пред горещи пещи, за да сготвят за дебелите чичковци и лелки, дрънчаха на касови апарати, щъкаха по червени шорти из парка и съглеждаваха да не потънат някъде от много тлъстини лелките и чичковците. Чистиха, дето имаше за чистене, стригаха храстите и робуваха на customer service къде стриктно, къде не чак толкова:)
Много страсти и огнйове се разгоряха. И много жар ще да тлее дълго в някои сърца. Нито синии океан, които лежи помежду двата континента, нито времето ще да заличат спомените от младите сърца и ядовете от морните вече мозъци на българите. Къде с добро, къде с лошо, всеки ще помни всекиго и ще да останат те connect-нати вовекии веков!
Силно ги гря понякогай слънцето на Флорида, но и урагани ги гониха, че колцина от тях - смели юнаци и безразсъдни девойки - си вземаха бързи возила и избягаха далеко. Други с консерви в чантите се покриха в един подслон недалеч от малкия Дестин, който все пак си остана читав след страшния ураган, що вилня..

**
Които се спре баш тука от цялото интарниет пространство, ще види много. И много ще се чуди що и как е било всичко. Но българите са си живи и здрави, макар и някои от тях без пукната пара в джоба..

**
И мисълта за онова лято все ще спира дъха им от сладко-солено вълнение..

....

http://groups.yahoo.com/group/destin2005
Остана ни само един месец тук. Вече част от щастливата група си замина. Може би с някои вече никога няма да се видим, но има начин да запазим връзка поне чрез имеили и снимки.