Първата среща

И тъй, вече имате заветния номер. Спал сте с него, носил сте го навсякъде в джоба си, и постоянно сте го вадил небрежно пред приятели и колеги, само за да видят какво сте постигнал. Сега идва най-трудното -- да го използвате.

Правило номер едно: обадете се не по-рано от 24 и не по-късно от 72 часа. Ако се обадите прекалено рано изглеждате нуждаещ се, а това никога не се харесва. Ако чакате твърде дълго -- изглеждате неуверен. Освен това е много вероятно момичето просто да е забравило кой сте. Използвайте времето, в което тя си спомня колко интересен и забавен сте бил при запознанството ви.

Обмислете предварително какво ще кажете. Разбира се не можете да напишете сценарий и да го следвате, но можете поне да набележите основните моменти в разговора. Представете се! Не разчитайте, че тя ще се сети по гласа ви кой сте. Бъдете кратък, например: "Марина? Здравей, Стефан е. Онзи ден се запознахме на спирката на 83". Толкова. Не изпадайте в подробности и не разводнявайте разговора с "Какво правиш?" или подобни. Ако използвате мобилен телефон, може предварително да изпратите съобщение че ще ходите някъде и я каните. Уточнете в колко ще й се обадите. Така тя ще има време да обмисли идеята, а вие ще си спестите заекването докато обяснявате кой сте и какво искате. Освен това момичето ще има номера ви и ще знае кой я търси. Важно: никога не давайте номера си при запознанството.

Не я канете "на кафе" или "да излезем". Кажете "Утре ще ходя на място Х да правя У. Ще ми е приятно ако дойдеш с мен." Покажете, че ще излизате с или без нея. Не се молете и не я убеждавайте. Ако започне да се обяснява ("Уф-ф-ф-ф... утре трябва да ходя при болната си баба..."), прекъснете я с думите "Добре де, ти си знаеш". Не се опитвайте да й държите сметка. Накарайте я обаче да каже нещо конкретно. "Е, жалко. Щеше да е забавно. Кога си свободна?". Не забравяйте, че жените са много чувствителни към това как един мъж приема отказ. Ако започнете да хленчите, да се тръшкате и молите, завинаги сте унищожил каквито и кълнове на привличане да е имало.

Когато обмисляте къде да я заведете, избягвайте всичко, което прилича на първа среща (кафе, бар, кино и т.н.). Вече споменахме идеята с пазаруването. Сигурен съм, че ако се напънете ще измислите още 18 интересни неща за вършене. Може да я научите да стреля, да я заведете на изложба, или дори да разходите кучето заедно. Избирайки подобно нестандартно решение, излизате от рамката на "първа среща" и цялото притеснение около нея. Освен това създавате нещо уникално, което момичето ще запомни. Никоя жена не помни всички, които са я водили на пица, но завинаги ще запомни мъжа, с който на първата среща са хвърляли фъстъци на маймуните в зоопарка.

Не плащайте сметките! За момента тя не е направила нищо за вас, така че няма защо вие да поемате всички разходи. Не забравяйте, че колкото вие разчитате на нейната компания, толкова и тя разчита на вас. Важно е да й дадете да разбере, че нямате намерение да плащате нейните разходи. Това ще спести и на двама ви много неудобни моменти.

Интересувайте се от нейното мнение. В примера със зоопарка, попитайте я какво животно би си взела в къщи. Не се съгласявайте с всяка нейна дума ("Да, прекрасно би било да си гледам пор у дома"). Постарайте се да я накарате да мисли за "ние" а не за "аз". Пример:
-- Какво животно би си взела?
-- Пор.
-- Пор? Тогава ти ще си го разхождаш. На мен можеш да разчиташ само за храненето.

Избявайте да обсъждате следните теми:
-- Политика
-- Расови различия
-- Религия
-- Родители
-- Предишни връзки

Спирайте в зародиш всякакви опити да бъдете въвлечен в разговор за гаджетата й -- предишни или настоящи. И най-важното (това вече го споменахве) -- не мислете за изхода от цялото начинание. Наслаждавайте се на момента, постарайте се да се забавлявате заедно и го направете по незабравим начин. Ако проявите изобретателност, можете да създадете ситуация, която момичето да запомни за дълго -- а покрай случката и вас. Помислете какво би разказвала на приятелите ви след година.
На първата ми среща със Стефан той падна в дупката на тигрите! И на всичкото отгоре ветеринарят уцели него с приспивателната стреличка. Спомняш ли си, миличко? (Все едно някой може да забрави подобно нещо)

 Не се лепвайте за нея и не бъдете прекалено мил и внимателен. Постарайте се да прекратите срещата когато ви е най-забавно. Така тя ще иска пак да ви види. Не се опитвайте да покажете превъзходство. Жените искат да прекарат приятна и забавна среща, а не да бъдат убеждавани в превъзходството ви. Ако нещо не стане както сте го планирал, не показвайте че сте объркан и/или разочарован. Обърнете всичко на шега. Високо се оценява онова качество, което на английски се казва self-deprecation. Това е умението да се надсмиваш над собствените си грешки, да приемеш недостатъците си и изобщо -- да не се взимаш на сериозно.