Учат ли децата на любов към природата във Вашето училище?

Скъпи колеги,драги родители и ученици и всички читатели на блога,

свидетели сме през посленото десетилетие как драстично се унищожава българската природа-опожаряват се и се секат гори,съсипват се девствени морски брегове,съсипват се диви местности.Когато виждаме това,със сигурност на повечето тук ни прави неприятни впечатление.Луди като мен дори протестират.Прави ми впечатление,че учениците не изпитват подобни душевни терзания и угризения за милата ни природа.Доста от тях коментират нещата така-"Ами да,хорат имат пари хотели строят.Ма те ги строят за баровци,не за прошляци.Ма кат пораснем ще работиме за повечко пари,и ние ще отидем там." На въпроса дали не биха харесали природата в дивия и вариант повечето отговарят-"За кво да хода като баща ми на палатка като скот.Искам като баровец." Та такива странни ценности са се настанили в главите на учениците с които работя.

Няколко думи за мен-по професия съм учител по биология,но в момента провеждам от името на една природозащитна неправителствена организация  извънкласни занятия с такава насоченост в няколко училища в София.Участието на децата е доброволно и безплатно.Уча ги на екология,биоразнообразие и малко повече обич към дивата природа.

 Как е във вашето училище? Имате ли подобен СИП? Отделяте ли поне малко време в Часа на клсса за подобни теми? Проявяват ли вашите ученици интерес към дивата природа? Питат ли ви за екскурзии? Моля,споделете вашия опит!