Защо жените живеят по-дълго от мъжете?

    Едва ли всички жени ще доживеят 101-годишна възраст на британската кралица-майка, която прекара на земята два пъти по-дълго време от съпруга си Джордж VI. Тя е един от примерите, че жените надживяват мъжете.
     Момиченце, родено днес, най-вероятно ще достигне до 80-годишна възраст - с пет години повече от момченце, появило се на бял свят в абсолютно същия ден. Статистиката сочи, че мъжете по-често умират от рак, сърдечна недостатъчност и СПИН. Те стават жертви на катастрофи два пъти по-често от нежната половинка на човечеството. Оказва се, че неравноправието на половете е заложено от самата природа. 
      Жените произвеждат повече бели кръвни телца, които се борят с инфекциите. Въпреки че количеството им намалява с годините, медиците са установили, че възрастните дами пак имат повече бели кръвни телца от своите връстници мъже. 
       Дълго време се е смятало, че високите нива на тестостерон у мъжете ги тласкат към поемането на рискове. Затова те са по-склонни към пиене, пушене и взимане на наркотици. Освен това карат по-бързо и използват по-малко кремове със слънцезащитен фактор. 
                                               (по материяли на http://rozali.com/)
И нещо от мен.......пазете се МАЖЕ....необходими сте ни .