Докога?

Понеделник е - събуждам се и се чудя какво да си облека.Отварям гардероба и виждам куп от разнородни дрехи.Не са много,но една с друга не се се връзват.В този момент забелязвам дънките си,които ме карат да се умихна.Обувам ги,след което набързо избирам една от блузите,обличам спортното си яке и излизам.Срещам се с познати от квартала..

Вторник е - събуждам се и започва отново мъчителното избиране на дрехи.Днес съм спал с 23минути повече от вчера.Може би затова избирам панталон,риза,палто и черни обувки.Излизам с колеги от университета.

Сряда е - докато все още съм в леглото си мисля,че в Понеделник бях облечен доста неориентирано,а вчера облеклото ми беше твърде стегнато.Затова избирам анцунг.Излизам навън с познати.

Четвъртък е - не харесвам дрехите,които обличах предните дни.Не искам да виждам хората,които виждах.Обличам това,което първо застане пред очите ми.Не излизам,цял ден си стоя в нас.

Петък е - избирам най-безвкусната комбинация от дрехи.Не искам да ям вчерашната храна.Ям различни неща,поне 10тина.Срещам различни хора,но никой не може да привлече вниманието ми.След петминутен разговор всички ми се сливат.В тях ли е проблема или в мен?

Събота е - на ръба на криза съм.Нямам какво да облека!Решен съм да изляза и да си накупя нови дрехи.Обаждам се на един приятел и час по-късно двамата се устремяваме към магазините.Харесвам розови блузки,бежеви джинси,черни панталони,жълти ръкавици.Искам да съм изискан,искам да съм спортно облечен,искам да се сливам с тълпата,искам да съм екстравагантен,искам всичко.Купувам си официални обувки,спортно яке и нови дънки.

Неделя е - днес ще се отдам на размисли.Защо цяла седмица се измъчвах с тези дрехи?Та мен най-малко ме интересуват те,никога не са представлявали интерес.Защо всеки ден сменях хората,с които се виждах? Ами храната? Кога ще спра да се лутам? Какъв искам да бъда и искам ли да бъда изобщо някакъв определен тип? Кога ще получа отговор на тези въпроси? Дрехите ясно показаха колко противоречия има в главата ми.Това ме обърка още повече.Когато търся разнообразие,се уморявам и започвам да търся сигурното.Когато избера сигурното,ми доскучава и търся разнообразие.

Вторник е - обличам се коренно различно от вчера.Кой съм аз? Докога няма да познавам човека,който виждам в огледалото? А довчера бяхме деца с безгрижно ежедневие..