BGlogpedia -- The Maker

ето че дойде времето, пичове и пички, и бат боре a.k.a. the maker да бъда записан в тази скромна енциклопедийка..

Общи сведения

Родослововното дърво на бат Боре е древно, много древно. Според някои корените му се простират чак до Елада, но истината, е че Той, е по древен. Именно Той е човека способен да придаде вид на това, дето учените му казват първичен бульон до това, което днес му казваме свят, за шест дни, а на седмия да си жули мастика.

После източните са прави -- наситина останалата част от дървото на Мейкъра са в древна Гърция. Там той изкарва своето щастливо детство заедно с осталите от своите набори -- древногръцките богове. Особено приятелство се завързва между Борето и Н.В. Нептун и до ден днешен те отделят поне един-два дни от своята натоварена година за да се видят и да си припомнят добрите стари времена.

Според една друга легенда, пък именно бат Боре е бил ментора на Дионисий, а не както някои предполагат мъдър кентавър. И точно бат Боре е вдъхновил младия Дионисий да избере така престижната професия на бог на виното.

Разпространение

След рождението на Христа, някъде през Първата година, родата на бат Боре е тотално разгонена и той е принуден да замени просторния Олимп с нещо далеч по-скромно. За тази цел той избира София, където в квартал Овча Купел създава своебразен Олимп -- място трудно за достигане, далеч от хорските погледи, предлагащо комфорт и уют, които не си личат от външния вид на неговата Обител.

Начин на живот и работа

Начинът на живот на бат Боре е много труден за описване дори в поредица 64 книги с по 512 страници формат А2 с големина на шрифт 8 точки при разделителна способност 2400 по 2400 точки на инч... Какво остава за скромно книжле като BGlgopedia-та? Но все пак ще се опитам да се справя с непосилната задача и да сбия информацията по-брутално от LZW компресия.

Бат Боре води предимно живот. Със сигурност се случва и да спи, макар и по време на преките ми наблюдения над този вид от БГлог фауната, такъв момент да нямаше. За него не са проблеми дългите изтощителни маратони от будуване със редуване на дълги маси и работа.

Бат Боре може да оцени хубавата компания, красивата жена и качествения алкохол. С лекотата с която се справя с чашка заскрежена мастика, отмята и работните задължения едно след друго. За него думата "не" е просто дума в речниците, без особено значение за него. Всъщност според личните ми наблюдения бат Боре малко прекалява с работата, за което и ще бъде санкциониран от природоизследователя joneff при следващата им среща във вид на няколко последователни бири.

Допълнителни сведения

Бат Боре е родоначалник на музите. Чудите се как е муза в мъжки род -- ами The Maker. На практика всяка една муза е едно от настроенията на бат Боре. За това и творчеството на бат Боре, нормално, включва лирика, проза, графични произведения и какво ли още не. За повече сведения запознайте се със следния нагледен материал.

Друго, което е добре да се знае, е че бат Боре не отхвърля възможността за реализация в политиката. Според достоверни източници от близкото бъдеще, пожелали да бъдат анонимни, бат Боре се е добрал до министерския пост, обсъждан в близкото минало и успешно и разумно ръководи от там.

Видове

Видът е с един единствен вид, разред, представител и прочее -- това е единственият и неповторим бат Боре, но не Борисов, a.k.a. The Maker -- еваларка че те има!