МАЙ4ИНСТВО

Здравейте,колежки!От доста време не съм писала тук поради при4ината,4е съм в май4инство-синът ми е на 1г и 5 м.
Мислех да се връщам на работа през март 2012,когато той ще направи 2 годинки,защото нашата директорка не дава на майките да си ползват платения отпуск през у4ебно време.Но както и да е .
Каквото мислела мишката,котката го развалила.
Моите родители не харесват заместни4ката ми.Търпяха я ,но сега ве4е разбрала и директорката ни.И ето моя проблем-решила е да ми даде класа на моя колежка ,ако не се върна сега на 1 септември,а заместни4ката ми отива на друг клас.Дотук добре.Оба4е този друг клас е ромски.Мъка ми е след 10 години работа да се върна пак в на4алото.Говорих с директорката  и тя каза-ако се върнеш септември си полу4аваш класа (те ще са 3 клас),ако не ,когато дойдеш-другите.Много ми е тежко.
Намекнах на бабата да и прехвърля май4инството и да по4на,но на нея не и се иска.
Знам 4е  нямат право да ме съкращават и да ме преместват на друго работно място,докато детето навърши 3 г,но това не важи,защото тя при направата на образеца сменя у4ителките.Мислех да взема 3 месеца  неплатен и да се върна за септември догодина,но тя и тогава няма да иска да ми даде класа,с оправданието,4е не могат да сменят 100 у4ителки.
А ина4е има ли право директорката законно да смени паралелките ни,като съм в май4инство!    
       Незнам какво ще правя.Хем искам да си гледам детето колкото мога пове4е,хем не искам да си загубя класа,но пък и малкия няма кой да го гледа(варианта ясли е изклю4ен).  

Моля за отговор и съвет !