ПРОСТОТИЯТА НЕ НИ ПОЛАЗВА С НАСТЪПВАНЕ НА ПЪЛНОЛУНИЕ

Преди малко прочетох поста "За какво се ползват нагризаните ябълки?" и определено го харесах, защото нещата, които пише joneff  ми се е случвало да си ги мисля, когато някоя идиотска реклама ми навре в лицето нещо, от което нямам нужда. Но тук няма да коментирам поста, а само една мисъл от резюмето, която ме впечатли: "Отново е пълнолуние и простотията ходи по хората..." Ето тази мисъл ме предизвика да напиша отделен коментар/пост, за да не пълня пространството под хубавия пост с ОФФФ и УФФФФ/топки.

 ***

Пълнолунието несъмнено действа по особен начин на хората, но когато става въпрос за ПРОСТОТИЯ и нейните проявления изобщо не се  заблуждавам толкова много, за да повярвам, че тя ни полазва с настъпването на пълнолунието, защото простотията не е върколак, таласъм или просто сомнанбул. Тя е заразна и епидемиологична и ни съпътства през целия ни съзнателно несъзнателен живот, пък дори и след него.

 Е, може по пълнолуние и простотията да се проявява по-често и по-остро с огромни размери, но определено не е запазена марка на кръглата луна.

Простотията не се проявява само и изключително по пълнолуние - тя ни заразява, защото се разпространява като епидемия сред човеците от момента на зачеването до момента на смърта, т.е. за нея няма лек. Тя не е доживотна, защото не свършва с момента на раждането, а е доследсмъртна или поне до онзи момент, в които е прието да се смята, че спираме да участваме в нея, макър че и това е спорно като знам какви простотии измисляме, за да си изпращаме усмъртените от живеене близки.:)))