Има ли мъже наоколо?

Днес е 8 март. Даааа, всички го знаем. От 3-4 дни ми го натрапват всички продавачки на цветя. Гледам и не мога да се нагледам. Имам чувството, че белгииските парници са се пренесли на нашенските улици, роза -6лв, гербер-3лв. Така изведнъж почвам да се питам:" Бе, жените ли празнуват или прекупвачите на цветя?" То добре, че има св. Валентин, за да се продават плючените играчки на китайците и 8 март, че да върви и белгииското селско стопанство. Иначе в нашите магазини не видях лалета. Е, защо така бе хора? Само розите и герберите ли са цветя? А и онези гробищарските ги има и то само по 1 лв. Е как да не купи човек 4-5 и то в целуфан. Радоооост, за която не се сети...

 Ще си кажете, че тая, т.е. аз, имам нещо против 8 март. Не бе, хора и 8 март си е ден като ден, има го на календара и дори на моя календар не е оцветен в червено, т.е. не пише, че е професионален празник на продавачките, прекупвачите и производителите на рози, гербери и гробищарски китки. Просто си е ден и като такъв не ми пречи на календара. Хич даже.

 Но, ако има мъже наоколо един съвет от мен:" Ако искате да спонсорирате производството и продажбата на цветя е добре да помислите, че живеем в условия на постоянна 20 годишна финансова криза, затова е редно да мислите в дългосрочен план, т.е. купувайте цветя в саксия - днес цветето ще зарадва по-силната ви половинка, а утре може да ви послужи, за други цели, защото както знаете жена не се удря с цвете.:))) Вярвам, че ще ме разберете правилно.:)))

П.П. Честит 8 март!